kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Vászontulipánokkal díszítik a tojáskiállítást

textil1319Szombaton a dobronaki Kézművességek Házában textilfestési műhelyt szerveztek. A résztvevők magyaros tulipánokat festettek vászonra, a hímestojás-festésnél ismert batikolás technikát is alkalmazva. 

A műhely valódi kreatív kikapcsolódás volt, ami nem csak az alkotás, de a siker élményével is megajándékozta a résztvevőket. Többen meg is említették a nap folyamán, hogy hasonló foglalkozásokra máskor is szívesen eljönnének. A műhelyt Berden Ana vezette. A résztvevők a munkafolyamat minden részét elsajátították, így egy-egy kép elkészítését mindenki saját maga csinálhatta végig. A vászonra először felrajzolták a mintát az előre elkészített sablonok alapján, ezután forró méhviaszba mártott íróka segítségével körberajzolták a kontúrokat. A viaszkontúrok azt a célt szolgálták, hogy a vászonra kerülő textilfesték ne fusson szét. Fakeretre feszítették a vásznat, majd megkezdték a festést. A piros összes árnyalatával dolgoztak, szabadon, ki-ki a saját ízlése szerint. Az így elkészült képeket végül szárították, majd vasalással leolvasztották róluk a viaszt.

A végeredmény igazán mutatós lett, amit bárki megtekinthet majd, hiszen az elkészült képek az április 6-án nyitó hímestojás-kiállítás díszletéül szolgálnak majd.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben