kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Sok jókedv és gyermekkacaj a Bánffyban

jatszohaz1519Szombaton a lendvai Bánffy Központ udvara, pódiumterme és minden más helyisége irányából is gyermekkacaj, hangos jókedv hallatszott. Az első ízben megszervezett húsvéti játszóháznak volt a házigazdája az intézmény.

A húsvéti játszóház a szombathelyi Agora Kulturális Központ közreműködésével valósult meg, ahova korábban ellátogattak a lendvaiak, tudtuk meg a szervezőktől. – Ott havi rendszerességgel szerveznek játszóházat, melyre egész családok mennek el, tehát nem csak gyermekeknek szól – mondta Soós Mihály, az MNMI igazgatója –, s mivel nagyon megtetszett az ötlet, elhatároztuk, hogy Lendván is szervezünk hasonlót. A kétórás program tehát nem arról szól, hogy hozom a gyermeket és otthagyom őrzésre, játszásra, hanem a családtagoknak is aktívan be kell kapcsolódniuk a pályázati pénzekből megvalósuló programba. Örömünkre szolgál, hogy rengetegen jöttek, Szombathelyről is érkezett egy busznyi ember, családtagokkal, gyerekekkel – mesélte Soós Mihály.

A program java kézműves foglalkozásokból állt, ám a húsvéti tárgyak, díszek és csuhényuszik készítése mellett a nagyteremben a Hófehérke és a hét törpe történetét is láthatta a közönség a lendvai óvoda óvónői és óvodásai előadásában. Az előadás teltházas volt, de közben kis játéksarkokban is zajlott az élet, az udvaron pedig térbeli játékokon lehetett csigát, lovacskát megnyergelni vagy másképpen szórakozni. A szervezők a finom házi süteményről és limonádéról is gondoskodtak.

Az igazgatótól megtudtuk, a látogatottságon felbuzdulva a jövőben is szeretnének évszakonként egy-egy hasonló, a családokat, gyermekeket megmozgató eseményt szervezni.
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben