kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Ismét berajzolták a szőlőhajtást

csentevesszo1819A Csentei Szőlőtermelők Egyesülete idén is megtartotta egyesületi ünnepét, a Szent György-napot. Hagyományosan a Szent Orbán-szobornál gyülekeztek az egyesületi tagok, illetve a támogatók, majd zeneszó kíséretében vonultak a csentei faluotthonba.

Itt az egybegyűlteket, köztük a magyarországi baráti egyesületek képviselőit Farics Dorisz egyesületi elnök köszöntötte. A köszöntő után a szentlászlói néptáncosok, valamint a helyi népdalkör adott kulturális műsort, majd az egyesület elnöke és alelnöke, Farics Dorisz és Paušič Ivan kiosztotta az idei borbírálat elismeréseit is. A borbírálatot március 15-én tartották meg, a mustrán 80 minta szerepelt. A bronz-, ezüst- és aranyfokozatú elismerések mellett minden fajtabajnok, illetve a borbírálat bajnoka – Szabó József 18,23 pontot elérő chardonnay mintájával – elismerésben is részesült.

Az egyesület már a felvonulás során, illetve később a faluotthon bejáratában is kiállította a már 1994 óta Szent György napján berajzolt három szőlőfajta vesszőjének fejlettségi szintjét ábrázoló rajzokat. A világviszonylatban is ritka és szép hagyomány az összehasonlítást teszi lehetővé az évjáratok között.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben