kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

A fotográfia új története kezdődött Lendván

fotopark1919 16A lendvai park szabadtéri „kiállítóterme” ad otthont három hazai fotós - Škrilec Péter, Dominko Miran és Ternar Igor – alkotásainak. A lendvai Foto-video Klub tagjainak a tárlatát a hétvégén nyitották meg.

A kiállítókat Sobočan Ladislav, a klub elnöke és Sijarič Biserka fotós méltatta. „A mai napot ismételten beírjuk a Lendvai Foto-video Klub nagykönyvébe, gazdagabbak lettünk egy új eseménnyel. A kiállításon látható fényképek csak kis mozaikok a tagjaink alkotásaiból, de általuk mindenképpen betekintést nyerünk a munkásságukba” - emelte ki köszöntőjében Sobočan Ladislav.

Ezt követően a három alkotó – Škrilec Péter, Dominko Miran és Ternar Igor – pályájának és művészetének rövid jellemzését adta.

Škrilec, aki 2013-ban kezdett foglalkozni a fotózással, és a tájfotók felé orientálódott, különböző nemzetközi pályázatokon vett részt, idehaza „A 2018-as év fotópályázatán” arany elismeréssel jutalmazták a fényképét, de kiállított már Szerbiában és Azerbajdzsánban is. Dominko Miran örök inspirációja a nő – attól függetlenül, hogy egy cselekedet vagy portré, néha titokzatos vagy szívélyes, de mindig a titkok fátyolába csomagolva –,  ezáltal olyan világba kalauzol bennünket, amelyről tudja, hogy felkelti az érdeklődésünket. Két önálló kiállítása volt, egy közösen Nara lányával, valamint több csoportos kiállításon is részt vett a lendvai klub tagjaként. Műveiért díjat kapott a Nagykanizsa és Goričko fotóversenyeken.

Ternar Igor első, Zenith 11 kamerájával belépett a makrofotózás világába, s ez a műfaj maradt később is a kedvence. 2011-ben és 2012-ben részt vett a Muraszombati Nemzetközi Digitális Fotókiállításon „Digitális absztrakció” címmel. Közvetlenül utána tagja lett a lendvai klubnak. Munkásságáért több díjat kapott: Turniščén, a goricskói Gradon, valamint New Yorkban is.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben