kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Az édesanyákat köszöntötték Völgyifaluban

aqnyak napja 17Színes és szívet melengető kultúrműsorral kedveskedtek az édesanyáknak, nagymamáknak, dédmamáknak vasárnap délután a völgyifalui faluotthonban, ahol hagyományosan május első vasárnapján szervezték meg az anyák napi rendezvényt.

 

Megtelt a helybeli faluotthon vasárnap délután, amikor a falu óvodás és iskolás gyermekei már izgatottan várták, hogy fellépésükkel újra örömöt szerezhessenek az édesanyáknak és a nagymamáknak. A műsor előtt Bogdan Horvat Sanja, a helyi közösség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva a kimeríthetetlen anyai szeretet fontosságát és képességét, amely a gyermekek és a felnőttek szívében külön helyet foglal el. Az anya, aki össze tudja tartani a családot, mindenekfelett aggódik és megértő, örül a sikereknek és támasza a kudarcoknak. „Az anyai szeretet nem szab feltételeket, nem követel, nem kételkedik, és úgy tart meg magának, hogy közben el tud engedni” – hangzott el.

 

 

Az anyákat ünneplő műsorban a helyi iskolás gyermekek az alkalomhoz illő színjátékkal kedveskedtek a közönségnek, Horvat Matija és Gerenčer Miša elszavalta Petőfi Sándor Füstbement terv című versét, míg Soós Sara középiskolás Dsida Jenő Hálaadás versét adta elő. A falu cseperedő gyermekei következtek, akik kissé félénken léptek színpadra, aztán bátran előadták a zenés-táncos produkciójukat. A kulturális programot a művelődési egyesület népdalköre a Petőfi Sándor Távolból című megzenésített versével, valamint az 1. Sz. Lendvai KÁI Lendva-vidéki Leánykák népdalkörének dalcsokra gazdagította.

A Petőfi Sándor ME és a Völgyifalusi HK idén is – mint minden évben – egy szál rózsával kedveskedett az anyukáknak, amelyet a gyermekek adtak át. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben