kele
perec1
garas1
64. évfolyam
6. szám
Megjelenés:
2020. 02. 13.
kiscim0620
 

Elkezdődött az Életen át tartó tanulás hete

eletenat20191Pénteken rövid kultúrműsorral kísérve nyitották meg a Kultúregyesületek Lendvai Szövetsége (ZKD) és a Kulturális Közalapítvány lendvai székhelyén az Életen át tartó tanulás hete országos program lendvai rendezvénysorozatát. Hozjan Danijela, a ZKD elnöke a helyi szervezők nevében a május 10-től június végéig tartó program keretében mintegy 33 szervező 80 rendezvényéről szólt az egybegyűlteknek.

eletenat20192A programba a nemzedékek közötti párbeszéd hangsúlyozásával – a legfiatalabbaktól s a nyugdíjas korig bezárólag – a rendkívül széles skála mindegyikét bekapcsolták. Így műhelymunkákon lehet elsajátítani a kulináris fogásokat, egy-egy sütemény, egy gyógytea vagy egy házilag készíthető kozmetikum elkészítését. Emellett előadások hangzanak majd el az egészséges életmódról, az időskori betegségek megelőzéséről, a diabétesz elleni és az életminőség javítását célzó törekvésekről. eletenat20193Ugyancsak műhelymunkák keretében sajátíthatók el a népművészet és a hagyományőrzés újabb technikái, a célközönségek megszólítása és a rendezvények, valamint a közönségtoborzás különböző válfajai.

A népművészet és az irodalom már az indító rendezvényen is megszólalt a tornisai Štefan Raj asszonykórus és a hármasmalmi népdalkör, valamint a Donko házaspár jóvoltából, akik egy-egy csokrot adtak elő a gazdag szlovén és magyar hagyományból. Az irodalmi blokkban pedig a Harmatfogók – Zágorec-Csuka Judit, Janja Magdič és Danijela Hozjan – verseinek elhangzásával.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben