kele
perec1
garas1
64. évfolyam
6. szám
Megjelenés:
2020. 02. 13.
kiscim0620
 

Nyílt nap a szülészeti osztályon

korhaz2019A Muraszombati Általános Kórházban a nővérek és szülésznők nemzetközi napja alkalmából nyílt napot szerveztek a nőgyógyászati és szülészeti osztályon, ahol tavaly 842 csecsemő született. Az osztály alkalmazottai bemutatták tevékenységüket, a korszerűen felszerelt szülőszobákat és a gyermekágyas részleget is.

A nyílt napon elhangzott, hogy a nőgyógyászati és szülészeti osztályon a korszerű felszerelés révén is a minőségi kezelések és szolgáltatások biztosítására törekednek. Kisebb szülészeti részleg lévén pedig előnyüknek tartják a személyes igények, elvárások teljesítését és ezáltal a kismamák nagyobb elégedettséget is, mondta Janko Peter, a nőgyógyászati és szülészeti osztály vezetője, hozzátéve: „A legnagyobb mértékben igyekszünk a pácienseket, a várandós és vajúdó nőket színvonalasan ellátni, a minőségi munkával igyekszünk építeni osztályunk jó hírnevét. A kellő számú szakemberrel, akik nagymértékben alkalmazkodnak a szülő nők kívánságaihoz és elvárásaihoz, ez jelenleg kivitelezhető. Tavaly 842 csecsemőt segítettünk a világra, ami számbeli visszaesést jelent az elmúlt évekhez viszonyítva. Ez részben köthető ahhoz is, hogy Goricskóról egyre több várandós kismama a szomszédos Ausztriában szüli meg a gyermekét.”

A kórházban azt tapasztalják, hogy ma a várandós nők egyre igényesebbek a szülésnél. Gyakran érkeznek szülési tervekkel, amelyben meghatározzák, milyen környezetben és feltételekkel szeretnének szülni (legyen labda, zene, szülőszék, kád, ki legyen a szüléskor mellette, a fények erőssége, fotózás, fájdalomcsillapítás, a beavatkozások módjai, szoptatás…). Mindez akkor lehetséges, ha a vajúdás zökkenőmentesen folyik. A kórházban a szülési tervet figyelembe veszik és az elképzeléseket bizonyos keretek között teljesítik, hiszen számukra is fontos, hogy a nők a szülést pozitívan éljék meg és megfelelő tapasztalatokat szerezzenek. Janko osztályvezető hozzátette még, hogy a muraszombati szülészetre más régióból, főleg a stájerből is érkeznek nők szülni, legtöbbször az egyéni igények teljesítése, valamint a 24 órás ingyenes epidurális anesztézia miatt.

A nyílt napon a nőgyógyászati és szülészeti osztály tevékenysége mellett a szakrendelők is bemutatkoztak, a különböző szűrési tesztekről és szülési technikákról lehetett többet megtudni, valamint fogamzásgátló tanácsokkal is szolgáltak. Emellett meg lehetett nézni a szülőszobákat és a gyermekágyas részleget is, amire egyébként is lehetőség van minden szombaton 10 és 12 óra között, amikor szülésznő vezetésével megtekinthető a részleg.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben