kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Radamosban vidáman rotyogott a babgulyás

radamos2119A Radamosi Helyi Közösség, valamint a Harangvirág Kulturális és Turisztikai Egyesület szombaton második alkalommal szervezett hagyományőrző és gasztronómiai napot, melyen a babgulyásfőzésben jeleskedők mérhették össze tudásukat.

A szeszélyes tavaszban a szép időt kihasználva a tavalyi 15 csapathoz mérten idén némi emelkedést tapasztalhattak a szervezők, hiszen összesen 21 csoport versenyzett a győztes helyekért. A csoportok között a magyarországi baráti és testvértelepülések is versenyeztek, de a Hetésből is verbuválódtak csapatok. Emellett látványos volt a kézművesek bemutatója is, csuhéból készített tárgyak készítését, vesszőfonást láthattunk… 

A kísérő kulturális műsorban a helyi Harangvirág népdalkör, valamint a göntérházi iskolások és óvodások műsora mellett a Sárhidai Népdalkört, zalaegerszegi néptáncosokat és népzenészeket, Bot Gábor és Debrei Zsuzsanna operett-összeállítását, valamint Stángli Tibor szórakoztató énekest láthatta a közönség.

A babgulyásfőző versenyben az első helyen a Petesházi Helyi Közösség csapata, a második helyen a helybeli Harangvirág ME, a harmadikon pedig a szomszédos göntérháziak csapata végzett.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben