kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Évadzáró Ringató Lendván

ringato2319Október és június között minden szerdán együtt énekelnek, mondókáznak, játszanak a kisgyermekes családok Lendván, a Ringatón.

„A foglalkozások célja, hogy oldott, szeretettel teli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez. Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatásához. Természetesen emellett célunk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban, érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal vesszük körül őket, és ha kedvük van, bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is.” (https://www.ringato.hu/mi-az-a-ringato)

ringato23192Lendván öt éve indult útjára a magyar nyelvű program, az MMÖNK jóvoltából ingyenesen látogathatják azt az itteni családok. A foglalkozásokat Hochrein Judit tartja, aki elvégezte a Ringató módszertani tanfolyamot, és folyamatosan továbbképzi magát, ahogy azt az alapító, Gállné Gróh Ilona ajánlja. Ili is járt már a Muravidéken, pár éve az óvónőknek tartott háromnapos továbbképzést.

A nyári szünet után, októbertől ismét szeretettel várunk minden kisgyermekes családot! Gyertek/jöjjenek, mert együtt énekelni, játszani jó!

Gróf Annamária

magyar nyelvi szaktanácsadó

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben