kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Hol kapható idén a legjobb Muravidéki Fröccs?

froccs2319A Goricskói Szőlőtermelők Egyesülete és a Mezőgazdasági Szaktanácsadó Szolgálat idén is megszervezte a muravidéki fröccsbajnokságot. A legjobb muravidéki fröccsöt Kerčmar Ernest vitte a minősítésre, második lett a lendvahegyi Kelenc Darko.

A Muravidéki Bortermő Körzetben tevékenykedő borászok idei fröccsversenyére 35 versenyző nevezett be, akik 94 vendéglátóegységet látnak el. A versenyen éles harc alakult ki a tavalyi győztes Kelenc Darko és Kerčmar Ernest között, végül az utóbbi hajszálnyival bizonyult jobbnak. A minősítőbizottság Novak Ernest szakember vezetésével vendéglátósokból, borfogyasztókból és egyesületi képviselőkből állt, a 35 mintát pedig két körben osztályozták. Először kiválasztották a tíz legjobb mintát, majd ezeket minősítették még egyszer. A bizottság elnöke szerint a minták megfeleltek a minőségi fröccs követelményének, teljesen összemérhetők a tavalyi évjárattal, de valamivel kevesebb savval és aromával rendelkeztek. A Kerčmar Ernest által készített legjobb muravidéki fröccs az MGM kontor, illetve a sebeborci Marič vendéglőben kapható. A versenyen második lett Kelenc Darko, akinek fröccsbora több belatinci, lendvai, muraszombati és puconci községi vendéglátóegységben is kapható. A verseny harmadik helyezettje Nemec Anton lett.

A fröccsverseny alapvető célja a muravidéki borok promóciója, mely keretében az akció 2008-as kezdetétől már 100 vendéglátóegység viselheti a pontosan meghatározott promóciós jeleket. A versenyre csak száraz, legfeljebb 11 százalékos alkoholtartalmú borokat lehet benevezni. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben