kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Felújították a helyiségeiket

volgyi ote2619A tavasz folyamán a völgyifalui önkéntes tűzoltók munkaakcióban felújították a rossz állapotban lévő tűzoltóhelyiségeket, ahol helyet kaptak az új öltözőszekrények is. A felújítás mintegy háromezer eurós költségének többségét az egylet saját költségvetéséből fedezte.

A völgyifalui önkéntes tűzoltók a faluotthonban működnek, s a rossz állapotok miatt tavasszal önkéntes munkával felújították a tűzoltóhelyiségek nagyobb részét. Lučić Damir, a helyi ÖTE elnöke találkozásunkkor elmondta, az épület rossz szigetelése miatt az egyik fal folyamatosan vizesedett és javításra szorult. Ennek felújításakor adódott a lehetőség arra is, hogy az emeleten lévő öltözőszekrényeket a földszintre költöztessék. Az ablak- és az ajtócsere, valamint a felújítás és a villanyvezeték kicserélése mellett 16 új öltözőszekrényt szereztek be és helyeztek el a földszinten. A háromezer eurós felújítási költségek zömét az egylet saját költségvetéséből biztosította, de más forrásokból is folyt be támogatás, emellett a szükséges munkálatokat a tagok önkéntes munkával végezték el – mesélte az elnök. Az irodahelyiségben a befejezési munkálatok, valamint a több célt szolgáló társalgóhelyiségben kisebb felújítási munkálatok még hátravannak.

A 105 tagot és 38 operatív tagot számláló völgyifalui tűzoltóegylet a Lendvai község legaktívabb egyesületei közé tartozik. A versenyek terén is helytállnak a tagok, egy kis pangás után idén a férficsapat újra megnyerte a lendvai tűzoltószövetség szemléjét és szeptemberben a regionális megmérettetésen küzd a legjobb eredményért. Emellett aktív az egylet női és veteráncsapata is.

 

 

Az egyesületben egyre inkább érzik a fiatalok hiányát, ezért elkezdtek komolyan foglalkozni a fiatalok toborzásával is. A közeljövőben pedig a bevetéseken használt tűzoltóautó garázsának több éve húzódó problémája is megoldódik.

E terv megvalósításához a község segítségére is szükség van, amiről Magyar Janez polgármester elmondta, hogy a község tárgyalásokat folytat a katolikus egyházzal a tulajdonában lévő faluotthonok megvásárlásáról. A völgyifalui faluotthon melletti, magántulajdonban lévő telek megvásárlásával pedig – ami a községi ingatlanok sikeres eladásától is függ – az új garázsnak a helyszíne is biztosítható lenne. A polgármester hozzátette még, miután a faluotthonok a község tulajdonába kerülnek, a felújítások is elkezdődhetnek a falvakban. Ehhez viszont pályázati forrásokra lesz szükség, mert a lendvai katasztrófavédelmi központ építésének több mint egymillió eurós költségei felemésztették a község jövő évi beruházási keretét is.

MCSi Design