kele
perec1
garas1
63. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2019. 11. 21.
kiscim4719
 

Kilencven év, kilencven tag

kapcaote26191Szombaton ünnepelte a Kapcai Önkéntes Tűzoltóegylet fennállásának 90. évét. Élet- és vagyonőrzői szerepéért a községi és a szlovén tűzoltószövetség képviselői méltatták az egyesületet.

kapcaote26192Elsőként Bot Dejan, a jubiláló ÖTE elnöke szólt az egybegyűltekhez, kiemelve a humanitárius feladatokban is jeleskedő tűzoltóság szerepét. Majd Horváth Ferenc nemzetiségi parlamenti képviselő, az MMÖNK elnöke köszöntötte a nagy múltú egyesületet és a tagságot. Utalt azokra a parlamenti kezdeményezésekre is, amelyek a tűzoltóságnak szélesebb körű szerepet és finanszírozási bővítéseket is szánnak, s ezekhez kért ötleteket és megjegyzéseket a következő időszakban. Majd Antolin Milan, a Muravidéki Regionális Tanács képviselője méltatta a tűzoltóság munkáját.

kapcaote26193Kasaš Mihael, Lendva Község alpolgármestere hivatalosan is átadta a kapcai egyletnek az új Ziegler típusú fecskendőt, melyet a községi tűzoltószövetség céleszközeiből támogattak, s értéke mintegy 15 ezer euró. Mivel a Kapcai ÖTE tavaly óta tűzoltóautó nélkül kénytelen dolgozni, a jövőben ilyen beruházásra is igényt tartanak. Mint megfogalmazták: szorgalmuk, a tűzoltóversenyeken nyújtott felkészültségük s nem utolsósorban a fiatalítás terén végzett tevékenységük erre feljogosítja őket.

Az elismerésekből és plakettekből is kijutott az egyesületnek, elsőként a községi-polgármesteri plakett került átadásra, majd Prendl Srečko, a Lendvai Tűzoltószövetség elnöke a veteránoknak és a fiatalításban részt vállaló tagoknak adta át az elismeréseket.

A kapcai egyesület tagjainak száma eléri a kilencven főt, de a toborzás még tart, és sok fiatal jelezte részvételi szándékát a nemes, önkéntességen alapuló tevékenység iránt.    

Az időjárási viszonyok miatt a felvonulás elmaradt, a rendezvény kulturális műsorában a helybéli népdalkör és a falusi szavalógyerekek léptek fel. Az est hagyományos tűzoltóbállal folytatódott.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben