kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Kalács és jubileum – egy udvaron

kapornak2719Péntek délután immár 21. alkalommal szervezték meg a Kapornaki Találkozót. A rendezvényen egyben a Hodos községi magyar önkormányzat megalakulásának 20. évfordulójáról is megemlékeztek.

A néprajzi gyűjteménynek helyet adó kapornaki tájház udvarán szép számú közönség gyűlt össze. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Horváth Ferenc, a muravidéki csúcsszervezet elnöke, nemzetiségi parlamenti képviselő, illetve a többi nemzetiségi önkormányzat elnöke és a szomszédos települések polgármesterei. Az Őrségi Vásár nyitórendezvényeként is számon tartott program témáját évről évre a népi hagyományok és a népi gasztronómia adja. Idén a kalácskészítés kapta a főszerepet, és míg a helyi asszonyok kóstolót is készítettek ez alkalomból, addig a radamosi Rudas Magdától számos konyhai, készítési praktikát ismerhettek meg a látogatók. 

 

 

A találkozót kultúrműsor is színesítette. Felléptek a hodosi óvoda és iskola gyermekei, a Pártosfalvi KÁI szavalói, a hodosi Őrség Művelődési és Turisztikai Egyesület népdalcsoportja, a Dobronaki Nótázók, valamint a Harangláb népzenei együttes Zalaegerszegről.

A találkozó főszervezője a hodosi magyar önkormányzat volt, amely idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Ebből az alakalomból Roman Silvija, a közösség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd szólt az elmúlt húsz esztendő elnökeiről méltatva munkásságukat, majd köszönetet mondott önzetlen társadalmi szerepvállalásukért. Hasonlóképp megemlítette a korábbi nemzetiségi tanácstagokat, illetve a polgármesternek, a községi tanácstagoknak, valamint a község alkalmazottainak is kifejezte háláját.

A tájház melléképületein egy fotóválogatás szemléltette az elmúlt évek nemzetiségi eseményeit az elnöki mandátumok szerint válogatva.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben