kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Finom ételek és gazdag program a „Zasuerdün”

volgyifalu2719Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, június utolsó szombatja a völgyifaluiak napja. Idén is ekkor került sor a már XII. Völgyifalunapra, amely ismét igen sok érdeklődőt vonzott a falu futballpályájára.

Június 29-én a több száz éves tölgyfák árnyékában, ahogy a helyiek nevezik: a „Zasuerdün” délelőtt kilenc órától fejszesújtásoktól hasadtak a fadarabok, az éles kések aprították a hagymát, hamarosan pedig a tüzet is begyújtották azok a csapatok és társaságok, akik az Így főzzünk bográcsban! című program keretein belül a falunapra ellátogatók hasának megtöltését vállalták. Összesen 16 csoport főzött különböző ételeket, gulyáslevest, paszulyt, pacalt, halászlevet, körömpörköltet és hasonló finomságokat. A falu ügyes kezű asszonyai finomabbnál finomabb süteményeket hoztak már a délelőtt folyamán, melyeket szintén szabadon lehetett kóstolni, amíg el nem fogytak. Tizenegy órától közös imádság zajlott, majd délután kultúrműsor következett, melyben a Völgyifalui Népdalkör, a Pünkösdi Rózsa citerazenekar, a völgyifalui gyerekek, a Kis Lindau néptáncegyüttes, a Dobronaki Nótázók és Gubinecz Ákos szórakoztatta az érdeklődőket. Később a helyi tűzoltók szervezésében népi játékok következtek, melyre ötfős csapatok nevezhettek. A játékosok kipróbálhatták magukat zsákfutásban, tűzoltó-bowlingban, lufivadászatban és kötélhúzásban. A Völgyifalui ÖTE csapata a 3., a Névtelenek a 2., míg a Mütymürüty az első helyezést érte el. A gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, akik a nap folyamán különböző foglalkozásokon, arcfestésen vehettek részt, a felnőttek pedig a tombolán különleges nyereményekhez juthattak, az egyik legértékesebb díj egy igazi, eleven kismalac volt. A játékból befolyt bevételt egy új fűnyírótraktorra fordították, mely a falut és annak egyesületeit fogja szolgálni. A késő délutáni óráktól a Márvány Duó adta a talpalávalót egészen az esti órákig.

 

 

– Szerintem idén is elértük a célunkat a falunappal, amely elsősorban a mindennapi rutinokból való kilépésről és a szórakozásról szól a falusiak és a máshonnan érkező látogatók között – nyilatkozta Lázár Lenke, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke. – Érdekes, hogy idén talán több volt a külfalusi főző, mint a hazai, és ahhoz képest, hogy sokan már most elmentek nyaralni, illetve más programok is voltak a hétvégén, mégis szép számban voltak látogatói a XII. Völgyifalunapnak is.

A falunapot a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Völgyifalui Turisztikai Egyesület, a Völgyifalui Önkéntes Tűzoltóegylet, a „Zvezda” Futballegyesület és a Völgyifalui Helyi Közösség szervezte főleg a Bethlen Gábor Alap támogatásából. Reméljük, jövőre is találkozunk június utolsó szombatján, akkor már a XIII. Völgyifalunapon!

SoPe

MCSi Design