kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Dobronakon ősszel 44 óvodás lesz

dobr kozs27192Dobronak Község Tanácsának június 26-i ülésén a tagok elfogadták a Lendvai Rendőrállomás és a Lendvai Egészségház elmúlt évi beszámolóját és a terveket. Jóváhagyták a dobronaki Katicabogár óvoda következő tanévre vonatkozó javaslatát három tagozat kialakítására és a munkahelyi besorolást.

dobr kozs27191Kepe Manfred, a Lendvai Rendőrállomás parancsnokhelyettese ismertette a tavalyi rendészeti beszámolót, amelyben a polgárok megfelelő biztonságáról számolt be a Lendvai Közigazgatási Egységre vonatkozóan, ami arra enged következtetni, hogy a rendőrök az emberhiány ellenére megfelelően végzik a munkájukat. A beszámolóban kiemelte az országos átlagnál magasabb arányú családon belüli erőszakot, valamint az alkoholfogyasztást a sofőröknél. Kitérve a Dobronaki községre a parancsnokhelyettes elmondta, a polgárok biztonságos környezetben élnek, az elmúlt évben az ötéves időszakban a legkevesebb, mindössze öt bűncselekményt vizsgáltak a rendőrök.

dobr kozs27193A Lendvai Egészségház elmúlt évi munkaprogramja és a pénzügyek kapcsán Požgai Horvat Olga igazgató elmondta, hogy a bevételi oldal csupán ötezer euróval haladta meg a kiadásokat. A rossz pénzügyi helyzethez hozzájárultak a béremelések 75.000 eurós összegben, amelyre az állam nem biztosított fedezetet, ezért a lendvai közintézet is csatlakozott az egészségügyi intézetek egységes peréhez az illetékes szervek ellen. Mindemellett pozitív eredményeket hoztak a referensrendelők és az új urológiai szakrendelő, valamint az optimális költséggazdálkodás hatása is megmutatkozott. Az egészségházban az orvosok száma megfelelő. Mint elhangzott, a dobronaki fogászati rendelőből nagyobb számban távoztak a páciensek a közelmúltban. Ehhez hozzájárult, hogy szülési szabadság miatt a rendelő csak heti két alkalommal működött. A jövőben nagyobb erőfeszítéseket tesznek a helyzet javítása érdekében.

Ivanuša Milena, a Dobronaki KÁI igazgatója ismertette a Katicabogár óvodában a következő tanévre vonatkozó tagozat-kialakítást, amely szerint ősszel három csoportban 44 gyermek látogatja az óvodát. A tagozatok kialakításához és a munkahelyi besorolási javaslathoz a tanács hozzájárult.

Végezetül a tanács első olvasatban megvitatta Dobronak Község új sportprogramjának rendeletét. Az elfogadást követően a rendeletet 60 napos közvitára bocsájtották, amely pontozási rendszerének megfelelő kialakításához várják a sportegyesületek javaslatait.

MCSi Design