kele
perec1
garas1
63. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2019. 11. 21.
kiscim4719
 

Ínyencdélután Zsitkócban

zsitkoc2719Hatodik alkalommal szervezték meg Zsitkócban a hetési népi ételek kóstolóját, a hagyományos Ínyenc délutánt. Az Élő szakácskönyv elnevezésű gasztronómiai rendezvény a hőség ellenére ismét sikeres volt, a hetési finomságok sok ételkészítő csapatot és látogatót is vonzottak.

A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Zsitkóci Gyöngyvirág Kulturális Egyesület szervezésében vasárnap a zsitkóci faluotthonnál a hetési népi étkek kóstolója, az Élő szakácskönyv című rendezvény zajlott. A rendezvényen finom hetési ételeket készítettek a határon inneni és túli hetési falvak csapatai, illetve a meghívott vendégcsapatok. A kínálatban szerepelt a savanyúleves, a bableves, a répa, a tejfölös gombuca, a pirított dödölle, a különböző málék és rétesek, a lángos, a vadpörköt és sok egyéb más ínyencség is.  Mindehhez természetesen dukáltak a különböző minőségi borok is.

 

 

A házigazda helyi közösség nevében Bacsi Laci üdvözölte az egybegyűlteket, de szóltak a rendezvényt megtisztelő dobronaki és lendvai polgármesterek, Marjan Kardinar és Magyar Janez is. Az említett falvak, önkormányzatok által készített, finomabbnál finomabb falatokat kínáló standok között mozgó látogatók szórakoztatásáról élő zenei műsorral is gondoskodtak a szervezők.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben