kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Pótválasztások két helyi közösségben

kamahaz2819Kámaházán harmadszorra sikerült tagokat választani a Göntérházi Helyi Közösség Tanácsába: a május 12-ei választások szerint a két új tag Tivadar Éva és Gazdag Denis lett. Pincén viszont a helyi közösség tanácsának tagjai lemondtak, szeptember 1-jére pótválasztásokat írtak ki.

A Göntérházi HK-t két település, Göntérháza és Kámaháza alkotja. A vezetőség azonban a tavaly novemberi helyhatósági választások óta csonka volt, a tanács csak a göntérházi képviselőkkel működött. A faluból sem a novemberi választásokon, sem pedig a decemberi pótválasztásokon nem indult jelölt. A helyzet orvoslására Magyar Janez, Lendva Község polgármestere lakossági fórumot kezdeményezett, ahol elhangzott, hogy az eddigi választásokon érdektelenség miatt nem indult senki.

Pisnjak Alenkától, a Göntérházi HK Tanácsának elnökétől megtudtuk, hogy a május 12-én megtartott pótválasztások ezúttal sikeresek voltak. Két jelölt indult tanácstagnak, Tivadar Éva és Gazdag Denis, őket a kámaházi választópolgárok többsége be is választotta a HK tanácsába, amely így már teljes összetételben működhet: az elnök Pisnjak Alenka, az alelnök Dancs József, a tagok pedig Fehér Richárd Göntérházáról, valamint Tivadar Éva és Gazdag Denis Kámaházáról.

Válsághelyzet van azonban a Pincei Helyi Közösségnél, ahol az öttagú tanácsból – Tüske Csilla, Škorič Zoran, Horvat Jože (elnök, képünkön), Horvat Renata és Gyurkács Ladislav – először két, majd további kettő tag kilépett. A lemondások oka elsősorban az együttműködési készség és az összetartás hiányában keresendő – véli a HK elnöke, Horvat Jože. A nézeteltérések röviddel a novemberi helyhatósági választásokat követően elkezdődtek. Az első két lemondott tag pótlására július 21-ére pótválasztásokat írtak ki, de a határidőig nem jelöltette magát senki. Közben azonban újabb két tag is lemondott a tanácsból, a községi választási bizottság időbeosztása szerint a négy hiányzó tag pótlására augusztus 1-ig lehet benyújtani a jelöltlistát, a pótválasztás szeptember 1-jén esedékes. A pincei 188 választópolgár bízik abban, hogy lesz hajlandóság és kedv a helyi közösségben végzendő munkához.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben