kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Hat hónapig Hozjan Štefanija a Közigazgatási Egység vezetője

ke hozjan2819Július 1-jével a Lendvai Közigazgatási Egység (KE) vezetését meghatározott időre Hozjan Štefanija, a KE általános igazgatási feladatok és a közös ügyek részlegének vezetője vette át.

A változásra azért került sor, mert Gjerkeš Štefan, a KE eddigi elöljárója – 1995, a KE megalakulása óta vezette a szervezetet – nyugdíjba vonult, még mandátumának 2022 júniusi lejárta előtt. A legfeljebb hat hónapra szóló kinevezést Hozjan Štefanija belső munkatárs vállalta, aki szintén 1995 óta dolgozik a közigazgatási egységnél, az utóbbi években az általános igazgatási feladatok és a közös ügyek részlegének vezetőjeként.

Hozjan Štefanija elmondta, az elöljárói munkahely betöltése kihívást jelent számára. Vezetői munkája során az odaadó, határidőre történő és ügyfélbarát ügyintézésre kívánja helyezni a hangsúlyt a magyar nyelvből is levizsgázott vezető. Arról, hogy megpályázza-e majd fél év múlva az elöljárói munkahelyet, úgy vélte, még korai beszélni.

A KE vezetői posztjára kiírandó nyilvános pályázatot a Közigazgatási Minisztérium jelenteti majd meg a honlapján, az eljárást Hivatalnoki Tanács által kinevezett pályázati bizottság bonyolítja le. Az új elöljáró őszre várható.

MCSi Design