kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

Búcsúfia hiányára idén sem lehetett panasz

jakab1Dobronakon idén immár ötödik alkalommal rendezték meg a Jakab-napi vásárt, amely a plébánianappal egybekötve most július 21-re esett.

A vásározásnak Dobronakon nagy hagyománya volt a múltban, nemcsak a Szent Jakab-napi (július 25.), de az úrnapja utáni hétfői vásár is vonzotta az embereket, mivelhogy „Ezen vásárokon lehet szép Stájer és Magyar fajta lovakat találni”. Mindkét vásárt országszerte kihirdették, elhalasztásukat pedig csak alapos indokkal lehetett kérvényezni.

 

Az idei vásár reggel nyolckor nyitotta meg a kapuit, és kora délután zárult. A kézműveseknek ismét alkalmuk adódott bemutatni ügyes kezeik munkáját, így a búcsúfia hiányára idén sem lehetett panasz. Volt ott kerámia, kovácsoltvas termék, festett fadoboz és fából készült játékok, csuhéból készített és horgolt dísztárgyak, odú és madáretető, de a likőrök kedvelői sem távoztak üres kézzel. Aki pedig megéhezett vagy megszomjazott, az betérhetett a tűzoltóegylet sátrába, meglátogathatta az illatozó kürtöskalácsost, vagy megállhatott valamelyik mézeskalácsos asztalánál.

A szlovén nyelvű szentmise 8.30-kor kezdődött és Lesnika Janez püspöki helynök misézett, a magyar nyelvű szentmisén 10.30-kor msgr. dr. Varga Lajos váci segédpüspök fogadta a hívőket. A programsorozat július 25-én, a templom védőszentjének, Szent Jakab apostolnak az ünnepén plébániai búcsúval zárul.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben