kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

Az egységes rendszerrel felgyorsul a döntéshozatal

socialugy3219A Közigazgatási és Munkaügyi Minisztérium meggyőződése szerint a szociális ügyintéző központokban bevezetett új dokumentációs rendszer (Krpan) lehetővé teszi a gyorsabb, rugalmasabb és hatékonyabb munkát. A jövőben a rendszert az egész államigazgatásban bevezetik.

Az új információs rendszert, amely egyesíti a dokumentációs anyagot és a nyilvántartási adatokat, februárban a Zasavjei Szociális Központban vezették be kísérleti jelleggel, majd fokozatosan a többi központban is áttérnek az új rendszerre. Ksenija Klampfer munkaügyi miniszter szerint fontos, hogy a központokban augusztusban és szeptemberben, amikor a közpénzekből érkező juttatásokra a kérelmek többsége benyújtásra kerül, a rendszer jól működjön és minél hamarabb elbírálásra kerüljenek a beadványok. Az alkalmazottaknak ebben az új rendszer úgy segít, hogy egy helyen biztosítja a munkához szükséges információkat. Ezzel előreláthatólag az elbírálási folyamatok is felgyorsulnak. A Krpan nevű rendszer bevezetésével egyúttal országos szinten egységesítették a központokban az eddig használt különböző dokumentum-rendszereket is.

A közeljövőben a rendszer bevezetését a Közigazgatási Minisztériumban folytatják, majd folyamatosan alkalmazni kezdik a közigazgatási egységekben is.

hs

 

 

Ki vezeti majd a Muravidéki Szociális Központot?

A Muravidéki Szociális Központ – melybe a szociális szféra igazgatási átszervezése után egyesült a négy muravidéki központ (Lendva, Muraszombat, Ljutomer, Gornja Radgona) – igazgatói pályázata iránt nagy az érdeklődés. A kiírásra heten jelentkeztek, közülük hatan teljes egészében eleget tesznek a feltételeknek. A jelöltek között van a Muravidéki Szociális Központ négy munkatársa, éspedig Meolic Nataša, a mostani megbízott igazgató, Fekonja Sandra (Ljutomer), Šeruga Carmen (Gornja Radgona) és Cug Danijela (Muraszombat), valamint Kranjc Darko, a muraszombati Hiša Sadeži družbe szakmai vezetője és Prizt Prasl Tadeja, a nagypalinai Halász Dániel Otthon szakmai vezetője. A Muravidéki Szociális Központ Tanácsa előreláthatólag szeptember elején dönt a kinevezésről, melyet jóvá kell hagynia a Népjóléti Minisztériumnak is.

kmj  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben