kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Muraba ETT – stratégiai megbeszélés Lendván

muraba40191A szentgotthárdi székhelyű Muraba Európai Területi Társulás (ETT) – melyet 2017-ben alapított a magyar Országos Szlovén Önkormányzat, Szentgotthárd Város Önkormányzata, Lendva Község és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) – a múlt héten tagi megbeszélést tartott a lendvai Városházán a stratégiai irányvonalak meghatározásáról. A tagok kifejtették a társulással kapcsolatos elvárásaikat és elképzeléseiket, valamint meghatározták a főbb fejlesztési irányvonalakat. A megbeszélést várhatóan novemberben workshop egészíti ki. A stratégia elkészülését 2020 tavaszára tervezik.

A Muraba ETT-t április 1-jétől Dancsecs Réka igazgató vezeti. A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösséget idéntől Orbán Dušan alelnök, a hodosi nemzetiségi közösség elnöke képviseli a társulat közgyűlésében. Az ETT új szlovéniai munkatársa szeptember végétől Vida Tímea.

Mint ismeretes, az ETT célja a területi együttműködés erősítése a munkaerőpiac, az infrastruktúra- és közlekedésfejlesztés, a gazdaság, az oktatás, a környezeti fejlesztés és a környezetvédelem, a közegészségügy, a humánerőforrás, a kultúra és az idegenforgalom területén, továbbá a magyar és a szlovén nemzetiség jogai megvalósulásának, identitás-megőrzésének és az anyanemzettel való kapcsolattartásának elősegítése. A célok megvalósítását EU-s források bevonásával is tervezik.

 

 

MCSi Design