kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

Kolenko lemondott, az utakat kijavítják

kolenko41191Lemondott tisztségéről Kolenko Branko, a Csentei Helyi Közösség Tanácsának elnöke. Döntését Magyar Janez, Lendva Község polgármestere sajnálattal fogadta. A rossz állapotban lévő utakat szanálni kell, ennek érdekében történtek is lépések. Kolenko Branko, a Csentei HK elnöke a tanács múlt heti rendkívüli ülésén mondott le.

kolenko41192– A lemondásomhoz egyebek közt hozzájárult a polgármester számomra nem várt és nem elfogadható reakciója azok után, hogy a sajtóban megjelent a nyilatkozatom, melyben a csentei utak rossz állapotára és az elmaradt munkálatokra figyelmeztettem. Ez a viszonyulás nem jelent pozitív lépést a megoldás irányába. Sajnálom, hogy a községnél nem volt senki, akihez helyi közösségünk ügyében fordulhattunk volna. Lemondtam az elnöki tisztségről, egyben pedig a helyi közösségi tanácstagságomról is – mondta Kolenko Branko. A témáról lapunk korábbi számában írtunk.

A csentei utak szanálásával kapcsolatban Lendva Község Hivatalából arról adtak tájékoztatást, hogy Magyar Janez polgármester a mandátum átvételekor – a csentei polgárok panaszai miatt, majd a Fő utcai terepszemle után – a községi hivatalnak elrendelte, hogy az út aszfaltozását illetően szerezzen be szakmai véleményt.

A külső szakmai szakértő hiányosságokat állapított meg. A kivitelezőt terhelő reklamációk miatt a polgármester visszatartotta a végső kifizetést a mintegy 91 ezer eurós összegből, a kivitelező pedig elkötelezte magát, hogy elhárítja a hibákat.

kolenko41193– A rosszul végzett munkálatok kifizetésének visszatartásával a község és a polgárok érdekeit megvédtem. További nagyobb útkarbantartási munkálatokat a 2020-as költségvetésben tervezünk – nyilatkozta ez ügyben a polgármester, majd így folytatta:

– Nem tartom korrektnek, hogy a HK elnöke a problémákat a sajtón keresztül tisztázza. Felhívtam telefonon, és elmondtam neki, jó lett volna hozzánk fordulni magyarázatért. Mindenkit fogadok, senkit nem utasítok vissza. A csentei utak helyzetéről nem érkezett levél, sem ülésre szóló meghívó. Nem tartom helyesnek az ilyenfajta leszámolási próbálkozásokat a községi hivatalnokokkal, az alpolgármesterrel és velem – nyilatkozta lapunknak Magyar Janez polgármester, aki hozzátette még, hogy sajnálattal fogadta Kolenko lemondását.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben