kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

Felújítás, jobb munkakörülmények

kamara41192A lendvai Területi Kisipari és Vállalkozói Kamara (TKVK) nyílt nap keretében adta át a felújított kamarai helyiségeket. A beruházással eleget tettek a személyi adatok védelmét biztosító előírásoknak. A munkálatok 10 ezer euróba kerültek, a kamara saját forrást biztosított rá.

Koren Marjan, a TKVK elnöke elégedettséggel mutatta meg a meghívott vendégeknek és a nyilvánosságnak a nyáron elvégzett munkálatok eredményét: a kamara minden helyisége – a két iroda és a folyosó – teljes felújításon esett át, kivéve a konferenciatermet, ahol kisebb beavatkozásokra volt csak szükség.

kamara41191– Húsz év után végeztünk felújítást, már nagyon nagy szükség volt rá. A tűzeset utáni helyzeten akartunk javítani, hiszen az irodák akkori berendezése már nem felelt meg a biztonságos ügykezelés és a barátságos ügyfélkezelés elvárásainak, sem pedig a személyi adatok védelmének. Az irodabútorok elrendezése miatt az ügykezelő a munkája végzésekor háttal volt az ügyfélnek, ami igencsak megnehezítette a kommunikációt és nem nyújtott biztonságot az alkalmazottak számára. A hiányosságokat most megszüntettük, szebb, funkcionálisabb és rendezettebb körülmények között dolgozunk és tudjuk fogadni a hozzánk forduló kisiparosokat, vállalkozókat – emelte ki az elnök, ami vonatkozik a náluk működő e-vem vállalkozói pontra is. A központi irodában dolgozik az elnök is, az eddigi elnöki irodában a kamara kollégiuma ülésezik majd, a nagyteremben az igazgatói bizottság üléseit és a konferenciákat tartják. A munkálatokat a kamarához csatlakozott kisiparosok és vállalkozók végezték. Újak a bútorok is, amivel együtt a beavatkozás értéke 10 ezer eurót tett ki.

A kisipari kamara megvásárolta az épületben lévő házasságkötő termet is, ahol a tagjai és mások számára szemináriumokat, elődadásokat, műhelymunkákat szervez. Eddig a továbbképzéseket a Lipa szállodában tartották bérleti díj mellett. A saját helyiséggel a költségek jelentősen csökkennek, de a kamara irodájának közelsége is előnyt jelent.

A Területi Kisipari és Vállalkozói Kamara nyílt napja jelképesen a felújított helyiségek ünnepélyes átadását és a tevékenységének ismertetését is jelentette.

– Két projekt előtt állunk, mind a kettő a SI–HU Interreg program keretében valósul meg. Az egyik az Ipar 4.0 témakörben, melynél a digitalizációra helyezzük a hangsúlyt. Vezetőpartner a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara és az egyetemi campus. A másik projekt hordozója a Lendvai Népi Egyetem és kamaránk, együttműködve a zalaegerszegi képzési központtal, valamint a helyi kereskedelmi és iparkamarával. Hosszú idő után ismét pályáztunk, október végére várjuk a programok elbírálását – mondta a kedvező kimenetelben bízva Koren Marjan.

A Lendvai Területi Kisipari és Vállalkozói Kamarának 250 tagja van, s azon a kamarák közé tartozik, amelyeknél az önkéntes tagság bevezetése után nem esett vissza lényesen a taglétszám, sőt egyre több fiatal kisiparos és vállalkozó csatlakozik hozzájuk. A kamarának egy főállású alkalmazottja van.

 

kamara hazkot4119

A kisipari kamara Lendva Községtől megvásárolta az irodájuk szomszédságában lévő helyiséget, amit a Közigazgatási Egység házasságkötő teremnek használt, ezt szolgálja a felszereltsége és a berendezése is. Az eladási felhívás lejárt, egyedüli jelentkező a Területi Kisipari és Vállalkozói Kamara volt – mondta Koren Marjan elnök. A vételár 15 ezer euró volt. A teremben átalakításokat kell majd végrehajtani, hiszen a kamara előadóteremként, illetve műhelymunkákra használja majd.

MCSi Design