kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Védősisakokat kaptak ajándékba

sisak4119A gyermekhét keretében hétfőn reggel az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola negyedik osztályos tanulói a kerékpározáshoz szükséges védősisakokat kaptak ajándékba Lendva Község Közlekedésbiztonsági Tanácsától.

Már hagyománnyá vált, hogy a gyermekhét alatt a 1. Sz. Lendvai KÁI negyedik osztályos tanulóit Lendva Község Közlekedésbiztonsági Tanácsa védősisakkal ajándékozza meg. A védősisak az egyre nagyobb forgalomban a tanulók biztonságosabb közlekedését segíti, az átadás időpontja pedig utal a közeledő kerékpárvizsgára való felkészülésre. Kelenc Dejan, a tanács elnöke és Bogar Franc, a lendvai rendőrállomás lendvai körzet megbízottja hétfőn reggel, a védősisakok kiosztásakor az osztályokban hangsúlyozta, hogy a védősisak 18 éves korig kötelező, és az ajándékkal a sisak hiányára a közlekedésben már nem lehet kifogás. A tanulók a rövid ismertetés és tájékoztatás után örömmel vették át a színes védősisakokat, és voltak közöttük többen, akik rögtön ki is próbálták, hogyan illik a fejükre.

 

 

Kelenc Dejan elmondta, az akcióval ösztönzik a tanulókat, hogy a biztonságuk érdekében a védősisakot kerékpározás közben rendszeresen használják. Egyben pedig ez a kezdő lépést is jelenti első jogosítványuk megszerzése felé. Bogar Franc körzeti megbízott ehhez hozzáfűzte, hogy a tanulók idén kezdenek készülni a vizsgára, megismerkednek a közlekedési szabályok alapjaival és a közúti jelzőtáblákkal, a vizsga elméleti és gyakorlati részére pedig ötödik osztályban kerül sor. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a szülők a védősisak viselésével példát mutatnak a gyerekeknek, a fejsérülések megelőzése miatt pedig felnőtt korban is ajánlatos a használata.

 

 

MCSi Design