kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Korszerű rendelők a korai fejlesztő központban

korhaz4219Aleš Šabeder egészségügyi miniszter első hivatalos látogatásán a Muraszombati Általános Kórházban pénteken hivatalosan is átadták a már működő CT-berendezést, a felújított gyógyszertári részleget, valamint a korai fejlesztő központ új helyiségeit.

Az utóbbi tíz év legnagyobb beruházásait valósította meg a közelmúltban a régió kórháza – hangsúlyozta beszédében Korošec Bojan kórházigazgató a rövid ünnepélyes átadón. Elmondta, hogy a mintegy egymillió euró értékű, nagyobb teljesítményű, a betegekre nézve kevésbé veszélyes és új típusú vizsgálatokra is alkalmas CT-készüléket szeptemberben helyezték üzembe. A kórház több mint 700 ezer euró értékben felújította a kórház gyógyszertári részlegét, ahol azon betegek gyógyszereinek előállítását végzik, akik az ipari készítésű gyógyszereket nem kaphatják. Emellett az egykori szülészeti osztály földszintjén a gyermekek korai fejlesztő központjának működéséhez szükséges három korszerű rendelő kialakítását is elvégezték, s a közeljövőben újabb helyiségekkel bővül a központ, amelyben 14 munkatárs dolgozik. A szolgáltatások területén július végétől heti két alkalommal szívkatéteres vizsgálatokat végeznek a kardiológiai részlegen. Amint elhangzott, évente mintegy nyolcszáz muravidéki beteg igényli a felülvizsgálatot, és miután Szlovéniában a muravidéki régióban a legmagasabb a szív- és érrendszeri betegségek miatti elhalálozás, erre óriási szükség volt – hangsúlyozta az igazgató, majd beszéde végén kiemelte viszont a szakorvosok hiányát.

 

 

Aleš Šabeder miniszter a muraszombati kórházban tett első hivatalos látogatása kapcsán elégedettségét fejezte ki, főleg a közös erővel megvalósult beruházások miatt. Elmondta, hogy a minisztérium a jövőben is igyekszik segíteni a tervek megvalósítását, amikből a kórházban nincs hiány. Hangsúlyozta, hogy vannak fejlesztési programok, tervek és ötletek, amivel a kórház a régió egészségügyi fejlődéséhez jelentősen hozzájárulhat. A minőségi szolgáltatások biztosításában pedig az első helyre az alkalmazottak kerülnek, őket követi a felszerelés, aztán a helyiségek. Šabeder hozzátette még, hogy a minisztérium a jövőben fontos feladatai közé sorolja az orvoshiány pótlását, elsősorban a regionális kórházakban a munkavállalás vonzóbbá tételét, emellett a más országokból érkező orvosok könnyebb alkalmazását, ami összefügg a szlovén nyelvtudás szigorú szabályainak módosításával, valamint újra meg kell emelni a felvettek számát az orvosi egyetemeken.

A muraszombati kórházban a közelmúltban 2,3 millió euró összértékben valósultak meg beruházások, amiből 1,3 millió eurót a kórház biztosított az Egészségügyi Minisztérium beruházási alapjából, ahova havonta 42.000 eurót fizet be a muraszombati kórház.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben