kele
perec1
garas1
64. évfolyam
2. szám
Megjelenés:
2020. 01. 16.
kiscim0220
 

Műhelymunkával indult az ünnepvárás

muhelyvolgyi4519A Völgyifalui Petőfi Sándor Művelődési Egyesület az őszi szünidő alatt megszervezte a hagyományos Adventi Apróságok rendezvénysorozat indító eseményét.

A faluotthonban egy kézműves foglalkozásra került sor múlt szerdán, ahol a gyermekeké volt a főszerep. A kicsik és a nagyobbak nagy lelkesedéssel Horváth Csaba fazekas segítségével a korongozás fortélyaival ismerkedtek. A szorgos kezek alatt egyre több dísztárgy készült, amivel decemberben, a szépkorúak találkozóján a falu idősebb polgárait ajándékozzák meg. Emellett készültek a gyermekrajzok és a kifestők, amelyek a decemberi Mikulásváró rendezvény helyszínét díszítik, de elkészültek a díszek az udvaron felállított karácsonyfára is. A szebbnél szebb fadíszek és egyéb érdekes alkotások pedig a gyermekek otthonát is megszépítik.

 

 

Amint Lázár Lenke, az egyesület elnöke elmondta, a rendezvénysorozat Völgyifaluban már hagyománnyá nőtte ki magát. Különböző események rendezésével a gyerekeket igyekeznek minél jobban bekapcsolni a közösségi életbe: „Számos esetben megtapasztalhattuk, hogy amikor valamilyen oknál fogva megtörténik a generációkiesés, kemény és hosszas munkát követel aztán a toborzás. A fiatalok állandó bevonását ezért szükségesnek tartjuk. A különböző foglalkozások szervezésével pedig igyekszünk a fiatalokkal éreztetni, hogy egy közösséghez tartoznak és annak szerves részét képezik.”

A foglalkozás egyben a gyermekek ismerkedésére, társalgására is alkalmat adott a nap folyamán, amelynek hiánya egyre jellemzőbb.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben