kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Meglepetések mindkét oldalon

mocsnek4619Amint arról már az előző Népújságban is beszámoltunk, október 29-ével Mocsnek Ottó (SDS, képünkön balról) lemondott Lendva Község alpolgármesteri tisztségéről és visszalépett mint tanácstag is. Döntéséről lemondási nyilatkozatot nyújtott át Magyar Janez (szintén SDS, képünkön jobbról) polgármesternek.

Egy héttel Mocsnek Ottó alpolgármester és tanácstag lemondása után Lendva Község honlapján nyilatkozat jelent meg a visszalépésről, többek közt arról, hogy „Mocsnek Ottó szeptember 5-én a Városházán Kaszás Mihály akkori alpolgármester és Földes Gyula magyar főkonzul jelenlétében kifejezte hajlandóságát az esetleges alpolgármesteri szerepvállalásra, megemlítve azokat a területeket is, amiken képességei szerint tevékenykedni kíván. A kifejezett készség alapján Magyar Janez polgármester számított a segítségére és hozzájárulására a polgárok, az intézmények, a községi hivatal és a községi tanács közötti szorosabb együttműködésben”. A nyilatkozat közli, hogy a kinevezett alpolgármesterek (Kulčar Igor, Koncut Ivan és Mocsnek Ottó) „október 10-én megkapták a fizetés-besorolási határozatot és a munkaszerződéseket, melyek meghatározták a tevékenykedésük területeit. A szerződéssel kapcsolatban Mocsneknek volt néhány megjegyzése, a polgármester pedig készségét fejezte ki a szerződés tartalmi részének megtárgyalására. Az első megbeszélést a községi hivatal folytatta le.” A megbízólevél átvételét (október 16-a) követően Mocsnek Ottó hamarosan lemondott, ami meglepte a polgármestert, hiszen számított együttműködésére, tapasztalataira. A lemondást a polgármester elfogadta – áll a közleményben. Mocsnek Ottó, mivel múlt heti lapzártánkig nem volt elérhető, ezt követően így nyilatkozott a lemondásáról a Népújságnak:

– Volt részemről egy elképzelés az alpolgármesteri funkció elvállalásáról. A gazdaság területén és a nemzetiségi oldalról előirányzott projekteknél szerettem volna segíteni. Ami a visszalépésemnél lényeges volt, az az alpolgármester munkájára vonatkozó szerződés, hiszen szerettem volna, ha ebben rögzítettek lettek volna a hatáskörök. Ennek főleg a szakmai részében nem tudtunk megegyezni, de nem is tudtunk leülni. Ezt hiányoltam. Több kommunikációt és szakmai alapot képzeltem el a dolog továbbviteléhez. A kinevezésem anyagi oldalával kapcsolatban számomra világos a törvényi fizetési besorolás. A szerződés tartalmi részét kellett volna áttárgyalni, de így azt nem tudtam aláírni. Találkoznunk kellett volna nekünk, alpolgármestereknek a polgármesterrel. Az alpolgármesteri pozíciót megtiszteltetésnek tartom, a pénzügyi vonzata a legapróbb dolog, amit ebben az ügyben át kellene dolgozni. A kommunikációt és a játékszabályokat, a feladatkörök meghatározását tartom a legfontosabbnak. E nélkül nehezen tudok dolgozni, mert amit a szerződés aláírásával elvállalok, azért felelek is, és teljesítem mérhető eredménnyel.

 

 

MCSi Design