kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

A gyermekek segítettek a rendőröknek

akcio4619November 11-én, Márton-napján ismét megszervezték „A gyermekek a közlekedésbiztonságért” elnevezésű regionális megelőzési akciót.

Lendván a Mercator melletti parkolóban a helyi rendőrök és a 2. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tanulói délelőtt közösen figyelmeztettek a biztonságos, alkoholmentes közlekedésre. A rendőrök által megállított és megszondázott sofőröknek figyelemfelhívó anyagok mellett az iskolások kiosztották azokat az alkotásokat is, amelyek a Nemzeti Közegészségügyi Intézet Muraszombati Területi Egységének rajzfelhívása keretében készültek. A felhíváshoz idén 37 muravidéki általános iskola és óvoda 1.039 rajzzal csatlakozott. 

 

 

Az akció kapcsán Kepe Manfred, a lendvai rendőrállomás parancsnokhelyettese elmondta, hogy a rendőrség minden kezdeményezéshez csatlakozik, amely a megelőzést szolgálja. Emellett megtudtuk azt is, hogy idén a lendvai rendőrség területén nem történt halálos kimenetelű baleset, a Márton-nap előtti rendőrakcióban pedig a lendvai rendőrök 575 sofőrt ellenőriztek, közülük hárman vezettek ittas állapotban.

 

 

MCSi Design