kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

Rajzpályázat és jótékonysági bemutató

lion 4619Pénteken a lendvai Színház- és Hangversenyteremben a helyi Lions és Leo Klubok szervezésében kihirdették az általános iskolások számára kiírt 2019-es Békeplakát rajzpályázat eredményeit, majd jótékonysági hangversenyre került sor.

Branka Bensa, a Lions Klub elnöke a kiállítás-megnyitón elmondta: 6. alkalommal kerül sor az eseményre, melyre ezúttal hét iskola tanulói küldték el alkotásaikat. A cél idén sem változott, az alkotók a boldogsággal, a békével és a békességgel kapcsolatos élmények megfogalmazását kérték, s az öt kitüntetett alkotás ténylegesen is e jegyeket hordozza. Pisnjak Atilla művészettörténész, zsűritag a rajzpályázatra beérkezett alkotásokról elmondta: azokat részesítették előnyben, amelyeknél a rajzoló sajátos elképzelése valósult meg, s nem az ötletadóé, a mentoré. Öt pályamunka kapott elismerést, éspedig Koren Tija (Dobronaki KÁI), Gerenčer Balázs (2. Sz. Lendvai KÁI), Kocet Puhan Tia (Kebelei ÁI), Sobočan Katja (Cserencsóci ÁI) és Hozjan Sara (1. Sz. Lendvai KÁI) rajzai.

 

 

Az ezt követő, „Zenét, táncot és mosolyt ajándékozunk” című műsorban a községi általános iskolák ének- és tánckarai, valamint „kiemelt vendégekként” Pál Péter (ének), Köveš Sara (zongora), Novak Pia (ének) és Ferenc Katja (fuvola) fiatal lendvai zenei tehetségek léptek a közönség elé. A lendvai közönségnek alkalma nyílt betekintést nyerni fiataljainknak a profizmus felé vezető, sok esetben rögös útjának jelenlegi szakaszáról, a kibontakozás fázisáról. Az iskolák csoportjai közül is figyelmet érdemel az 1. Számú Lendvai KÁI táncos összeállítása, amely egyfajta Pentatonix-változatban, „fekete-fehérben” dolgozta fel modern világunk visszás helyzeteit. Hasonlóképpen emlékezetes marad a 2. Számú Lendvai KÁI „Varázslatos team”-jének a focivarázsra ráérző árnyjátéka, trükkös előadása. A „klasszikus moderntánc” hagyományainak továbbfejlesztésében a göntérházi és az odrijánci iskola csapatai érdemelték ki a tapsot.

A lendvai Lions Klub a különböző alkalmakkor a támogatóktól begyűjtött pénzből (idén ez 10 ezer eurót tett ki) egy paralízises gyermek gyógyítását, egy mindkét lábát elveszített gyermek számára jármű vásárlását, valamint az iskolás gyermekek taneszközeinek beszerzéseit segítette.

 

 

MCSi Design