kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Gyalogtúra pincétől pincéig

volgyi marto4619A Völgyifalui Turisztikai Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg a Márton-napi „Pincétől pincéig” gyalogtúrát. A ködös és morcos péntek délutánon ismét szép számban gyűltek össze az érdeklődők a faluotthon előtt, hogy a Szent Márton-köszöntő után ellátogassanak a kijelölt útvonalon található szőlősgazdák borospincéihez. A túrázók a Gyepű-hegy felé vették az irányt, majd a Rác-hegyen végighaladva érkeztek meg a faluba. 

Az útvonalon négy szőlősgazda pincéjéhez tértek be, ahol az idei évjáratú édes és fröccsborok megízlelése mellett helyi ételeket is kóstolhattak. Volt hazai készítésű kolbász, perec, pirított és vágottzsíros kenyér, kukoricamálé és sok más finomság, de a borhoz illő sajtkínálat sem maradt el. A mintegy négyórás, kellemes hangulatú gyaloglás a faluotthonnál ért véget, ahol sor került a mustkeresztelésre a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete tagjainak segítségével.

 

 

Az egyesület elnöke, Kleiderman Bači Monika a sikeres program keretében beszélt arról a tendenciáról is, hogy a faluban egyre kevesebben foglalkoznak szőlőtermeléssel és egyre több pince alakul át hétvégi családi pihenőhellyé, vagy rosszabb esetben az épületek magányos harcot vívnak a kíméletlen idővel. Az egyesületben ezért fontosnak tartják, hogy az esemény által is népszerűsítsék a völgyifalui borosgazdákat. 

 

 

MCSi Design