kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Egyik dombról a másikra…

domtur4619Kilencedik alkalommal szervezte meg hagyományos Márton-napi gyalogtúráját a Sal községi magyar nemzeti közösség. Idén is szép számban, egészen pontosan 121-en vettek részt a vasárnapi, körülbelül 10 kilométeres gyalogláson. Ezúttal az evangélikus templomnál volt a gyülekező, a helyiek vezetésével innen indult útnak a csoport a Szent Márton-templomhoz.

A középkori építménynél rövid pihenőt tartottak, a kirándulók megtekinthették belülről is a helyi nevezetességet, illetve meghallgathatták a templom történetét. Az út folytatásában „egyik dombról a másikra” mentek, a falut megkerülve a domonkosfai szőlőhegy gerincén gyalogoltak végig. A szőlőben is tartottak pihenőt, egy helyi borász pincéjénél a kirándulók kóstolót is kaphattak a helyi borokból. A folytatásban a tájház felé vették az irányt, a frissen átadott létesítmény pajtájában Márton-napi ebéddel várták a szerevezők a látogatókat.

Orban Dušan, a magyar önkormányzat elnöke elmondta, hogy elégedett a rendezvénnyel, ami idén is szép számú látogatót csalogatott a faluba. A Márton-napi hagyományt folytatni kívánják a jövőben is, csak azzal a változtatással, hogy a tájháznál lesz majd a gyülekező és a végállomás is.

 

 

MCSi Design