kele
perec1
garas1
64. évfolyam
31. szám
Megjelenés:
2020. 08. 06.
kiscim3120
 

Orchideafesztivál ismét nagy sikerrel

orchids4819A hétvégén az Ocean Orchids vállalat által üzemeltetett trópusi kertben megtartották a hagyományos nyílt napokat, amelyek központi rendezvénye a szombati orchideafesztivál volt.   

Az orchideafesztivált a GardEN projekt keretében az Ocean Orchids vállalat és a maráci idegenforgalmi központ szervezte. Az igencsak nagyszámú közönséget vonzó rendezvényen a látogatók megkóstolhatták Lačen Boštjan mesterszakács trópusi ételeit, de műhelymunkák keretében kipróbálhatták magukat ékszerek és karácsonyi díszek készítésében is. Ebben Lukač Liljana, valamint Šegula Sabina floristák segítettek nekik. A látogatók betekintést nyerhettek a helyi Pomelaj szövetkezet és a Passero csokoládéüzem tevékenységébe, a szervezők pedig folyamatosan gondoskodtak kulturális programról is. A látogatók a trópusi kertben haladva szebbnél szebb, orchideákból készült alkotásokat tekinthettek meg, köztük a fiatal florista-tehetségek által a Florcert Examra Harry Potter témájában készített pályaműveket, valamint  az úgynevezett 2019-es „vatikáni összeállítást” is.     

 

 

A GardEN projekt az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország keretében valósul meg, célja pedig serkenteni a helyi vállalkozásokat, hogy turistabarát termékeket, szolgáltatásokat hozzanak létre, egyben érdekes idegenforgalmi kínálatot teremtve az idegenforgalmi központokon kívül is. A trópusi kertre és az orchideatermesztésre alapuló tevékenységek a tervek szerint jövőre bodza- és hajdinafesztivállal bővülnek.

 

 

MCSi Design