kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Verseny a község magyar tűzoltóinak

tuzolto4819Szombat délután a pártosfalvi tűzoltóotthon udvarán a helyi önkéntes egylet és a maráci magyar önkormányzat megtartotta a 3. Tűzoltótalálkozót a Marác községi magyar falvak tűzoltóegyletei számára.

A versenyszámokban – kötéldobás, szívóoldal szerelése és puttonyfecskendős gyakorlat – Szerdahely, Csekefa, Kisfalu, Szentlászló és Pártosfalva tűzoltóegyleteinek csapatai indultak, és vendégként a magyarországi Velemér tűzoltói is csatlakoztak. Az általános versenyszámokban vegyes férfi és női csapatok vettek részt, de pionír- és gyermekkorú indulók is voltak.

 

 

A végeredmény a következőképpen alakult: a szívóoldal szerelésében a szentlászlói tűzoltók bizonyultak a legjobbaknak, őket követte Csekefa, majd Pártosfalva. A puttonyfecskendővel a pártosfalvi csapat bánt a legszakszerűbben, majd Csekefa és Kisfalu következett a sorban. A kötéldobásban pedig a vendégek, Velemér önkéntes tűzoltói mutatták a követendő példát, majd Pártosfalva, illetve Kisfalu zárkózott fel. A gyermekek sem maradtak ki a versengésből, vízhordásos feladatban kellett helyt állniuk, amit nagy lelkesedéssel meg is tettek.

A rendezvény végén minden egyesület részesült a magyar önkormányzat elismerésében, a legjobbak pedig serleget is kaptak. Jövőre a szerdahelyieken lesz a sor, hogy megtartsák a találkozót.

 

 

MCSi Design