kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Didaktikai segédeszközök az adományból

vdc5019A Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban múlt pénteken hagyományosan nyílt napot szerveztek, amelynek keretében bemutatták és kipróbálták az NLB pénzintézet négyezer eurós adományából beszerzett didaktikai segédeszközöket.

A központ nyílt napját nagy érdeklődés övezte, hiszen folyamatosan érkeztek a vendégek és a látogatók, akik kíváncsian tekintették meg a műhelyekben folyó tevékenységeket. A tavaly átalakított étteremben állították ki az újonnan beszerzett didaktikai segédeszközöket, amelyeket az NLB négyezer eurós adományából vásároltak. „Az adománynak nagyon megörültünk, hiszen alkalmat adott olyan segédeszközök megvásárlására, amelyekkel a foglalkoztatottak mindennapjait gazdagíthatjuk. A munka mellett ugyanis lazításra, szórakozásra, versenyzésre is szükség van, a több mint 35 új segédeszközzel pedig tartalmasan kitöltjük a szabadidőt a téli időszakban is” – mesélte a nyílt napon Novak Lilijana, a lendvai egység vezetője.

 

 

Látogatásunk során betekintettünk a varrodába is, ahol nagy ütemben folyt a munka. Büszkén mutatták be a varroda saját termékét, a szövetből készült és a piacon értékesített négy állatfigurát – majom, nyuszi, béka, gólya –, amelyekre idén megkapták a CE jelzésű tanúsítványt, amivel bizonyítják, hogy a szövetállat biztonságos gyermekjáték. Az asztalosműhelyben is szorgosan dolgoztak. A 40 foglalkoztatottal az asztalos- és a kreatív műhelyben, valamint a varrodában hat alkalmazott foglalkozik.

A központban kis lépésekkel haladnak előre, de folyamatosan fejlődnek. Lassan már hangolódnak a jövő évi jubileum megünnepelésére, amikor 20 éve lesz annak, hogy a négy muravidéki egység egy regionális intézetben egyesült, amelynek Muraszombat lett a központja. 

 

 

MCSi Design