kele
perec1
garas1
64. évfolyam
28. szám
Megjelenés:
2020. 07. 16.
kiscim2820
 

Színházi élményt is hozott a Mikulás Pártosfalván

partosmiku5019A Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség idén nagyszabású Mikulásváró rendezvénnyel kedveskedett a községi kétnyelvű települések gyermekeinek. A vidám eseményre a helyieken kívül a Pártosfalvi KÁI összes tanulója is meghívást kapott.

A Mikulásvárást a közösség a Pártosfalvi KÁI tornatermébe szervezte meg, ahol a délután öt órai kezdésre meg is teltek a széksorok. Kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők várták izgatottan, mi lesz a meglepetés-program. Nem is ért csalódás senkit, hiszen egy fantasztikus produkciót láthatott a közönség a Pupilla bábszínház előadásában. A Sosemvolt cirkusz Kavaš Petra és Vratarič Vitomir előadásában nem csak megnevettette, de be is vonta a kicsiket és a nagyokat a képzelt cirkusz bűvös világába. Az előadás vastapsot kapott.

 

 

A Mikulást már oldott hangulatban várták a gyerekek. A jó öreg télapó a közös hívó kiáltásra meg is érkezett krampuszai társaságában. A hatalmas puttony elég sem volt az összes ajándéknak, aminek a gyerekek örültek a legjobban. Bátran ki is álltak a Mikulás elé versekkel és dalokkal, és állították, hogy jó és szorgalmas gyerekek voltak egész évben. A télapó ezután minden gyermeket név szerint szólított, mindenkihez volt néhány kedves szava, amikor átadta a csomagot, és virgácsot Pártosfalván sem kapott senki.

 

 

MCSi Design