kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

A kis községek versenyképesek, de kell az összefogás

kozsunndobr5119Pénteken a teltházas művelődési otthonban ünnepélyes keretek közt megünnepelték Dobronak Község 21. ünnepét. A díszünnep keretében három községi és egy polgármesteri elismerést osztottak ki. 

A 21 éve önálló Dobronak Község díszünnepe a község történelmi és kulturális öröksége, valamint a gazdaság, a turizmus és a község fejlődése fontosabb mérföldköveinek vázolásával vette kezdetét, majd Kardinar Marjan polgármester ünnepi beszédében az eddig bejárt közös utat és a közösen építendő jövőt körvonalazta. Elmondta, hogy a fejlődés alapfeltételét a gazdaság, a mezőgazdaság, a turizmus, az oktatás, az egészség- és szociálisügy, a kultúra és a sport jelenti, s a fejlődés hajtóerejét a község, az intézetek és a vállalatok jelentik. Végezetül kiemelte, hogy község megfelelő tudással, tapasztalattal és erővel rendelkezik, amivel vetekedhet a nagyobb községekkel is, de a jövőben a nagyobb projektek megvalósításához szükséges lesz a kisebb községek együttműködése, ehhez viszont kell a Muravidéki Régió megalakulása. 

Az egybegyűlteket köszöntötte Varga Edit, a Dobronak Községi MÖNK Tanácsának elnöke is, aki beszédében az idei évre kitűzött önkormányzati célok, a magyar programok sikeres megvalósítását emelte ki, aminek folytatását ígérte, amennyiben továbbra is lesz hajlandóság az együttműködésre és a nyitott párbeszédre.

 

 

Dobronak Község díszünnepén községi plakettben részesült Povše Anton, aki több mint 30 éven keresztül vezette a Lipót vendéglátóhelyet. Házias ételeivel számos helyi rendezvényen volt jelen és jelentős szerepet töltött be a község idegenforgalmában. Községi plakettet vehetett át Cár József a közösség számos területén vállalt sok éves munkásságáért, többek közt negyven éven keresztül fontos szereplője volt a nemzetiségi politikának, amiért a magyar aranyérdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben is részesítették. Jelenleg a dobronaki nyugdíjasok egyesületének elnöke, nyugdíjba vonulása óta anekdoták és színjátékok írásával is foglalkozik. Plakettben részesült a strehovci Varga Boštjan autószerviz családi vállalkozás mint a község kisipari vállalkozási példaképe. Polgármesteri elismerést Laci Žiga tehetséges fiatal labdarúgó vehetett át, aki az U19-es szlovén válogatottal bejutott az Európa-bajnokság selejtezőjébe, valamint alig 16 évesen a Mura Labdarúgóklub történelmének első ilyen korú professzionális szerződéssel rendelkező játékosa lett. 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben