kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

Elfogadták a kétéves költségvetést

dobrtan5119Dobronak Község Tanácsa múlt szerdai ülésén nyolc támogató és három ellenszavazattal elfogadta a polgármesteri módosítási javaslattal kiegészített kétéves költségvetést, amely 2020-ban 2,6 millió euró bevételt és 3 millió euró kiadást, míg 2021-ben 3,2 millió bevételt és 3,7 millió euró kiadást irányoz elő.

A második olvasatra Göntér Aleksander és Varga Teodor közösen terjesztettek be öt módosítási javaslatot a két évre vonatkozóan, éspedig a régi épületek bontásának támogatását, a fiatal családok első lakása megszerzésének segítését, a dobronaki fiatalok részére egy helyiség kialakítását és felszerelésének beszerzését, valamint a dobronaki sportpark rendezését. Casar Leon tag a módosítási javaslatot a strehovci sport- és rekreációs központ befejezésére szánt összeg növelésével javasolta bővíteni. Mivel a javaslatokat nem az előírt utasítások szerint nyújtották be, a javaslatokat nem tárgyalta a tanács. Ennek ellenére a polgármester a dobronaki sportpark rendezésére 10.000 eurót, valamint a strehovci sport- és rekreációs központ befejezésére 2.000 eurót csoportosított át.

 

 

Az ülésen módosították a telekhasználati díjról szóló szabályzatot, amellyel az üvegházak pontrendszerét összehangolták a farmok és istállók pontértékével. Ezzel az üvegházak is a mezőgazdasági épületek közé tartoznak és a telekosztály pontértéke ezentúl egységes lett. A kelengyetámogatásról szóló szabályzat 9. cikkének kiegészítésére is sor került az ülésen, amelyet a visszaélések kiküszöbölése érdekében azzal módosítottak, hogy a kérvényezőktől a község felé fennálló esetleges tartozást az egyszeri kelengyetámogatás összegéből le lehet vonni.

A község jövőre a szennyvízelvezetés költségeit 35 százalékban támogatja, ami éves szinten a háztartások költségeit valamivel több mint két euróval növeli meg, a szennyvíztisztítás költségeit pedig 40 százalékban támogatja, amivel az éves költség öt euróval emelkedik. Az intézkedésre azért is szükség volt, mert a polgárok gondatlan hozzáállása miatt a rendszeren több ezer eurós karbantartási költségek keletkeztek.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben