kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Erősíteni a szálláshelyek promócióját

salules5219Sal Község Tanácsának december 18-i ülésén napirendre került a község idegenforgalmi intézete 2020-as munkaprogramjának és pénzügyi tervének a megvitatása. A község a vízellátás hálózati díját jövőre is 30 százalékban támogatja.

Az ülésen Goršak Bernard, a Sal Községi Idegenforgalmi, Sport- és Kulturális Intézet megbízott igazgatója mutatta be jövő évi munkaprogramjukat és pénzügyi tervüket. Bevezetőjében elmondta, hogy az intézet már rendelkezik a működéshez szükséges összes dokumentummal és az intézet tanácsa is teljes összetételű decembertől. Jövő tavasszal az igazgatói tisztség betöltésére pályázati kiírás jelenik meg, hiszen a megbízott igazgató mandátuma május végén lejár.

 

 

A munkaprogram előterjesztésében Goršak Bernard az intézet által üzemeltetett markovci Peterloug szálláshelyek értékesítésére és az egykori čepinci laktanyában kialakított múzeum működtetésére fektette a hangsúlyt. A hatékonyabb promóció révén jövőre négyezer vendégéjszakát terveznek, kiemelt célcsoportjukat az oktatási intézmények és a kerékpáros túrázók adják, akik főleg az Őrségből érkeznek, valamint bebizonyosodott, hogy a szálláshely csapatépítő tréningek megtartására is alkalmas. Pályázati forrásokból és községi támogatásból Sal központjában a „Volčin” központ kialakítását tervezik, ahol a rendezvényhely mellett az intézet irodája és az infópont, valamint egy helyi termékeket árusító üzlet működik majd, amelyben megtalálható lesz a kidolgozás alatt álló napfogyatkozási emléktárgy, ami az intézmény idegenforgalmi védjele is lesz. Amint még elhangzott, a jövőben a kulturális tevékenységre és a sport területére is nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Az intézet költségvetése 60.900 eurót irányoz elő a 2020-as évre, amelyhez a község mint alapító 23.900 euróval járul hozzá, a maradék bevétel többnyire a szálláshelyek értékesítéséből folyik be. Az intézetben egy alkalmazott és a megbízott igazgató félmunkaidőben dolgozik.

A tanácstagok a munkaprogramot megfelelőnek találták, de kisebb tartalmi javaslatokkal kiegészítették, míg Orban Dušan tag hiányolta, hogy az intézet programterve nem öleli fel a domonkosfai tájházat. Amint kiderült, a megbízott igazgató és Orban Dušan különstátuszú tag között, aki egyben Sal nemzetiségi önkormányzatának elnöke is, nézeteltérések alakultak ki. Mint elhangzott, az idegenforgalmi intézet nem zárkózik el a nemzetiségi önkormányzat által üzemeltetett tájház programjaitól, de szükséges az egyeztetés, az együttműködés és a párbeszéd – hangzott el az ülésen.  

 

 

MCSi Design