kele
perec1
garas1
65. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2021. 01. 21.
kiscim0321
 

Több mint ötvenen szereztek szakképesítést

kocljev5219A Pártosfalván működő Kocljevina öko-szociális gazdaság 2018-ban sikeresen pályázott a Szlovén Kulturális Minisztérium „Čebela” – „Méh” elnevezésű projektjére. A program elsődleges célja a sérült, illetve megváltozott munkaképességű személyek visszasegítése a munkaerőpiacra.

A projektben több mint százharminc személy vett részt, közülük több mint ötvenen végezték el a negyvenórás képzést. Ez utóbbiak a képzésen megszerzett tudásuk birtokában a méhészeti szakterületen önállóan is képesek munkát végezni. Többek között méhészeti alapismeretekből, a kaptárak tradicionális festéséből, mézes termékek előállításából, mézeskalács-készítésből, illetve kozmetikai termékek előállításából szerezhettek ismereteket. 

 

 

A zárókonferencián a projekt vezetője, Kavaš Alojz, illetve a mentorok – a különböző műhelyek és előadások szakemberei – tartották meg beszámolójukat. Egyöntetűen sikeresnek ítélték a programot. A konferencia végén az év folyamán elkészült termékekből nyílt kiállítás és a mézes termékekből kóstoló. 

 

 

MCSi Design