kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Korai fejlesztő központ a Muravidéken

mskorhaz5219December 18-án hivatalosan is átadták a korai fejlesztő központot a muraszombati kórház egykori szülészeti osztályának földszintjén. A korszerűen felszerelt létesítményben az egészségügyi és szakembercsoport az eltérő fejlődésű gyermekek komplex ellátását végzik.

Amint Korošec Bojan igazgató a megnyitón kifejtette, a központ működéséhez szükséges helyiségek létrehozása a kórház számára fontos új eredmény, hiszen ezentúl egy helyen történik a sajátos igényű gyermekek komplex ellátása és egyben a családi tanácsadás is.

A központot, amely bővített tevékenységével júliustól működik a kórházban, Golob Valentina gyermekorvos vezeti. Elmondta, hogy a központ létrehozásával nemcsak új helyiségekhez jutott a munkacsoport, hanem bővítették a szakmai csapatot és növelték a kezelési lehetőségeket is. A teljes körű egyéni foglalkozást, vagy több szakember bevonását igénylő esetben a komplex ellátást gyermekorvos, gyógytornász, okleveles nővér és ápolónő, pszichológus, logopédus, gyógypedagógus, szociális munkás, munkaterapeuta és más több más bevonható szakember végzi. „A központban már azokat a gyerekeket is felkaroljuk, akiknek a szülei eddig nem tudták, hol igényeljenek segítséget és tanácsadást. A gyerekeket a gyermekorvos vagy a specialista küldi a rendelőbe, ahol felmérjük az állapotát és meghatározzuk a terápiákat, esetleg további felülvizsgálatokat rendelünk el. Minden gyereknél folyamatosan követjük az előrehaladást vagy a visszaesést, és ennek megfelelően alkalmazzuk a további kezeléseket. Ami viszont a legfontosabb, hogy a gyermek időben, minél korában jusson kezeléshez, hiszen a folyamat ekkor a leghatékonyabb” – körvonalazta Golob Valentina az ellátás folyamatát, majd hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a szülők minél jobban kapcsolódjanak be a kezelésekbe és megfelelő tudást szerezzenek.   

A korszerűen felszerelt hat rendelő és terápiás helyiség könnyen megközelíthető a mozgáskorlátozott gyermekeknek is. Az átalakítás 250.000 euróba került, amit a kórház saját forrásból biztosított.

 

 

MCSi Design