kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Hozjan Štefanija az új elöljáró

hozjan0120Január 1-jétől teljes körű, öt évre szóló elöljárói megbízatást kapott mag. Hozjan Štefanija, aki hat hónapig a Lendvai Közigazgatási Egység (KE) megbízott vezetője volt.

– A karácsonyi ünnepek küszöbén kaptam meg a Hivatalnoki Tanács hivatalos döntését a teljes körű elöljárói kinevezésről. A kinevezés a nyilvános pályázatra benyújtott terveim és a meghallgatás alapján történt meg. Mint ahogy a programomban is szerepel, a kitűzött céljaim megvalósítására a kollektívával egyeztetve kerül sor. Nyilván vannak elsőbbséget élvező feladatok, de bármilyen lépés előtt elemzést végzünk, hogy lássuk, mik azok a dolgok, amelyek módosításra szorulnak. Ehhez persze figyelembe kell venni a pénzügyi és a káderfeltételeket is. Éppen ebből kifolyólag március előtt, illetve az év első felében nem számítunk változásokra – mondta a Lendvai KE új elöljárója, aki elmondása szerint szem előtt tartja korábbi posztja, az általános igazgatási és a közös ügyek részlegének vezetője pótlását is.

A kétnyelvűséggel kapcsolatban Hozjan Štefanija elmondta, hogy a Lendvai KE részéről továbbra is biztosítják a magyar nyelv és a kétnyelvűség elvének megvalósítását, az ügyintézés során a nemzetiség élhet anyanyelve használatával.  

– Ebben nem látok problémát. A saját magyar nylevi tudásomat képzéseken továbbfejlesztem, hasonlóan, mint ahogy a munkatársak is – fejtette ki az elöljáró.     

 

 

MCSi Design