kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

60 éve a tanulni vágyók szolgálatában

nepi0320A nevében és jellegében is gyakran változó 60 éves Lendvai Népi Egyetem jubileumát kiállítás-megnyitóval és gálával ünnepelték január 16-án a Lendvai Zsinagógában és a Színház- és Hangversenyteremben.

A rendezvényeken Hojnik Kelenc Rahela, az intézmény igazgatója és Magyar János, Lendva Község polgármestere köszöntötte a részvevőket és a meghívott vendégeket.

A zsinagógában „Légy látható” címmel megnyíló fotókiállításon a fotós Jasmina Vidmar a közegünkben élő roma származású tanulóifjúság portréit teszi közzé, akik a fotókhoz néhány soros vallomást is fűznek érdeklődési körükről, társadalmi beállítottságukról, jövőbeli hivatásukról. S éppen ezt emelte ki az intézmény igazgatója, Hojnik Kelenc Rahela, a tanulás és a képzés fontosságát hangsúlyozva, melynek a közismert szlogen szerint egész „életen át” tartó jelenség kell lennie.

 

 

A színházban folytatódó műsor elején Magyar János polgármester köszöntőjében is a fönti megállapítás nyert megerősítést. Mozgalmas világunk állandó átképzésre, a tudásszint bővítésére sarkallja a munkavállalókat, s ennek a tudásnak a megszerzésében a népi egyetemek is nagy segítségül lehetnek, de a hátrányos helyzetűek számára is komoly lehetőség nyílik az európai eszközökre a pályázati lehetőségek kihasználásával. A népi egyetemeken indított tanfolyamok elvégzésével a legtöbb esetben az új szakmákkal való megismerkedés nyomán az elhelyezkedés biztos tudatában lehetnek. – Az Önök sikertörténetének a lényege éppen a föntiekben rejlik, amit az embereknek nyújtanak, akik az új ismeretek birtokában pozitívabban tekinthetnek a jövőbe. Büszkék vagyunk arra a szerepre, amit a Lendvai Népi Egyetem a helyi környezetben vállalt. A népi egyetemek szerepe azért nélkülözhetetlen, mert a társadalmi felelősséget helyezik előtérbe, és arra törekednek, hogy minden nemzedéknek olyan ismereteket kínáljanak, amelyekre a legnagyobb szükségük van – mondta a polgármester. 

A színes műsorban fellépett a Lendvai Óvoda gyermekkórusa, az 1. számú Lendvai KÁI árnyjátékosai, Novak Pia, Nina Brasseur és Šetar Lucija fiatal énekesek, az Aeternum oktett, valamint a Kofetarji színjátszócsoport.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben