kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

A tagok aktívabb szerepvállalásáért

hodosote0620Vasárnap tartotta év eleji közgyűlését a Hodosi Önkéntes Tűzoltóegyesület. Mint elhangzott, az egyesületnek jó a felszereltsége, kielégítő a tagok képesítése, de sok esetben elmarad az aktív szerepvállalás. Az új évben erre kiemelt figyelmet fordítanak.

 

Fölső képünkön: David Franc és Abraham Ede 50 éve tagja a hodosi önkéntes tűzoltóságnak.

 

Az egyesület elnöke, Dajč Milan a tavalyi év legfontosabb eseményei között kiemelte a szervezésükben lezajlott községi tűzoltóversenyt, melyen 14 csapat versenyzett, továbbá szólt a jó felkészültségről (24 tag rendelkezik a szükséges szakképesítéssel és ötnek van vizsgája a lélegeztető készülék használatára). A tavaly elmaradt a szerkocsi megvásárlása, melyet idén szeretnének megvalósítani, illetve az elnök a tagok mozgósításában is hiányosságokra figyelmeztetett, amely néhány esetben megbénította az egyesület szereplését, például a régre visszanyúló kapcsolattartás miatt is fontos határmenti településeken. Az aktivitás javításán a jövőben mindenképp dolgoznia kell az egyébként létszámában jó kondícióban lévő egyesületnek – 74 tag, felnőtt női és férficsapat, illetve a pionírok képviselik az utánpótlást. Könye Leopold parancsnok ezután beszámolt arról, hol képviseltette magát egyesületük, milyen versenyeken szerepeltek. Tűzesethez egyszer kellett csak kivonulni, erdő- és bozóttűzhöz mozgósították tagjaikat.

 

 

Az ülésen a 2019-es pénzügyi beszámoló került még terítékre. A Hodosi ÖTE 21.600 euró bevételből gazdálkodhatott – ebben szerepel a korábbi évből átvezetett 9.600 euró, a községi tűzoltószövetség 4.000, illetve újabb 3.000 eurós támogatása, a községi magyar önkormányzat 2.900 eurós dotációja, valamint a községi tűzoltóverseny csaknem 2.000 eurós tiszta bevétele és az év végi naptár értékesítésének bevétele, ami szintén 2.000 eurót tett ki. A kiadások terén 6.600 eurót könyveltek el a folyó ügyekre, rendezvények lebonyolítására és kisebb eszközök, például sisakok és egyéb felszerelések pótlására. Az 2020-as esztendőt ennek tükrében az egylet 15.000 euróval kezdte meg.

Az idei tervekben első helyen az egyesületnek új, egyébként használt szerkocsi megvásárlását nyomatékosították, melyet tavaly azért halasztottak el, mert nem találtak az anyagi kereteiknek és elvárásaiknak megfelelő járművet. A téma kapcsán az ülésen megjelent és felszólalt Orban Lajos polgármester, aki a kocsi megvásárlásához biztosította az anyagi támogatásról az egyletet a községi költségvetésből.

Az összejövetel végén Dajč Milan elnök és Bočkorec Bojan, a hodosi tűzoltószövetség elnöke elismeréseket osztott ki a tagoknak. 50 éves önkéntes tűzoltói tevékenységéért David Franc és Abraham Ede kapott elismerő kitüntetést.

 

 

MCSi Design