kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Jó évet zártak, de több tag kellene

sztlaszloote0620Szombaton tartotta éves közgyűlését a Szentlászlói Önkéntes Tűzoltóegyesület. Jó évet zártak, de az aktív tűzoltók létszámának növelése még megoldandó feladata lesz a jövőben.

 

Képünkön: Lipai Štefan (balról) 60 éve tagja az egyesületnek, hűségéért és odaadó munkájáért elismerést vehetett át. 

 

Az egyesület 2019-ben 7.400 eurós bevételből gazdálkodott: a maráci magyar önkormányzattól 2.600, a községtől 1.600 eurós támogatásban részesültek, a naptár értékesítéséből befolyt összeg pedig 2.000 euró pluszt hozott a számlájukra. A tavalyi évben az egyesület egy defibrillátort vásárolt, ami a kiadási oldalon az egyéb költségeket – mint az anyaországi és hazai egyesületek rendezvényein való részvétel költségei, illetve egy új szekrény vásárlása – 3.000 euróval megnövelte. A tavalyi évben az egyesület rendszeresen gyakorlatozott, megtisztelte a környező települések tűzoltóegyleteinek jeles eseményeit, versenyeken vettek részt. Októberben a tűzvédelmi hónap keretében nyílt napokat is tartottak, többek között a tűzoltóeszközök működéséről, majd pedig a defibrillátor helyes használatáról szakértők bevonásával tájékoztatták a lakosságot. Novemberben részt vettek a községi nemzetiségi települések tűzoltóversenyén, ahol az 1. helyet szerezték meg, de az év folyamán egyéb versenyeken is megmérettettek.

A Szentlászlói ÖTE negyvennégy taggal rendelkezik, az ülésen ebből 22-en jelentek meg. Az év folyamán a tagság két új tűzoltóval bővült, de még így is mindössze 12–13 aktív taggal tudnak számolni. A vezetőség főként a taghiányban látja a problémát, ami a következő generációknak talán még nagyobb kihívás lesz majd.

A 2020-as terv nagy vonalakban a tavalyihoz hasonló, csak kisebb eszközbeszerzésekkel számolnak, és már megkezdik a felkészülést a 2022-es évi nagy ünnepségre, amikor 130 éves lesz az egyesület.

Az ülés végén a vezetőség a tűzoltóegyesületben végzett munkásságért osztott ki emléklapokat és elismeréseket. A legnagyobb elismerésben Lipai Štefan részesült, aki 60 éve hűséges tagja az egyletnek.

 

 

MCSi Design