kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Több mint kétszáz kezelésre gyűlt össze adomány

jotekony0920Vasárnap kora délután zsúfolásig megtelt a radamosi faluotthon, ahol a Radamosi Önkéntes Tűzoltóegylet jótékonysági koncertet szervezett a féléves Luka ízületi és izomfejlődési rendellenességének gyógykezeléseire. A jótékonysági akcióban 6.533 euró gyűlt össze, ami több mint 200 kezelésre lesz elegendő.

A jótékonysági koncert elkezdése előtt már látható volt, hogy az eseményt nagy érdeklődés övezi, és a radamosi falu- és tűzoltóotthon ez alkalomból szűkös lesz. Amint a főszervező, a Radamosi Tűzoltóegylet elnöke, Lebar Teodor elmondta nem számítottak ekkora érdeklődésre, de ha ezt tudják, akkor sem szervezik meg a koncertet más településen, hiszen attól már nem lenne igazán helyi, azaz radamosi, és ezt a jövőben sem teszik meg, amennyiben ilyen jellegű rendezvényre kerülne sor. Ezúttal azért sem változtattak, mert egy radamosi származású család megsegítésére fogtak össze a faluban és a tágabb térségben: „A cél az volt, hogy a jótékonysági koncert bevételével Kepe Feri és Budin Maja féléves kisfiának kezeléseihez biztosítsuk a költségeket, akinek az izom- és ízületi fejlődési rendellenesség miatt számos terápiás kezelésre van szüksége, amit az egészségbiztosító teljes egészében nem fedez.”

A koncerten számos előadó lépett fel, volt ének, zene és szavalat, majd a könnycseppek is kicsordultak, amikor Luka édesanyja nyilvánosan is megköszönte az adományokat. 

 

 

A hathónapos Luka már négynapos korától kezelésekre szorul, és március 17-én csípő- és lábdiagnosztikai vizsgálatra utazik Németországba, amit műtét követ. Amint édesapjától, Kepe Feritől még megtudtuk, a kezeléseket már külföldön megkezdi, majd itthon folytatja szinte naponta, ahogy ez már négynapos kora óta történik. A kezeléseket Mariborban, Tišinán és Rakicsánban látogatják, alkalmanként viszont a 45 perces terápia 30 euró költséget jelent. A műtét mellett az egészségbiztosító heti egy kezelést fedez: „A kezelések láthatóan segítik Luka felépülését, az orvosok szerint pedig 2–3 évig tart a gyógyulása. Jó érzés töltött el, hogy Radamosban ilyen szép számban gyűltek össze a segítőkész emberek. Meglepetés volt számunkra az is, hogy a Radamosi ÖTE felkeresett bennünket az ötlettel, hogy Luka számára megrendezi a jótékonysági koncertet. Nagyon hálásak vagyunk.”

A vasárnapi eseménnyel ismét bebizonyosodott, hogy az emberek a nemes célok érdekében összefognak. Adományukkal hozzásegítettek ahhoz, hogy Luka mihamarabb felépüljön és kortársaihoz hasonlóan gondtalan gyermekkort élhessen.

 

6.533 euró adomány gyűlt össze

A jótékonysági akcióban összesen 6.533 euró pénzadomány gyűlt össze. A koncerten 357 jegyet adtak el, ami 1.785 eurót jelentett, emellett a helyszínen gyűjtött önkéntes adományokból 2.125 euró gyűlt össze. A jótékonysági akcióhoz a Szlovén Vöröskereszt lendvai területi egysége is csatlakozott, s a folyószámlájukra 2.623 eurót folyósítottak a segítőkész emberek, szervezetek és intézmények. Az összegyűjtött pénzadomány több mint 200 kezelésre lesz elegendő.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben