kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Tavaly nem volt riadó

volgyi OTE0920A Völgyifalui Önkéntes Tűzoltóegylet tagjait tavaly egy alkalommal sem riasztották bevetésre, hangzott el szombaton a tűzoltóegylet évértékelő közgyűlésén. Ugyanakkor az egyesületen belül gazdag program valósult meg, az egylet pedig új tagokkal bővült.

Az elmúlt év megvalósult munkaprogramról Lučić Damir elnök számolt be: a községi versenyen Radamosban jól teljesített úgy a férfi-, mint a női csapat, hiszen az első, valamint a második helyet szerezték meg. Erre az alkalomra sikerült mozgósítani az utánpótlást is és egy vegyes pionír és ifjúsági csapattal versenyen kívül megmérettetni. A Lipán rendezett regionális versenyen csak a női csapat vett részt és a 12. helyen végzett. Az öregfiúk Csentében a községi tűzoltóveteránok versenyén vetélkedtek.

Tavaly újították fel a tűzoltóotthont, áprilisban szanálták és újrameszelték a falakat, a mennyezetet, felújították a padlót és korszerűsítették az elektromos hálózatot. Kicserélték az ablakokat és a bejárati ajtót, valamint új öltözőszekrényeket szereztek be és átrendezték a helyiségeket. Emellett saját költségükre szanálták a folyamatosan beázó emeleti irodahelyiséget is. Évközben a magyarországi Csókakői Tűzoltóegylettel testvéri együttműködési megállapodást írtak alá, majd felvették a kapcsolatot az erdélyi Kövend Tűzoltóegylettel, akikhez nyáron el is látogattak. Évközben a tagok megjelentek több eseményen, a tűzvédelmet és a rendészetet biztosították. Tavaly egyszer sem riasztották őket –számolt be Kovač Richard parancsnokhelyettes, csupán egy alkalommal az autópályán a Nafta hivatásos tűzoltóinak bevetésén segédkeztek egy veszélyes anyagot tartalmazó tartály elszállításánál.

 

 

A pénztárosi beszámolóban elhangzott, hogy az elmúlt évben az egylet 11.200 euró bevétellel rendelkezett, ennek jelentős részét az 5.000 eurós támogatással a Lendvai Tűzoltószövetség biztosította, 3.000 euró gyűlt össze önkéntes adományokból és dotációkból, valamint 2.000 euróval Lendva Község járult hozzá a költségvetéshez pályázaton keresztül. A kiadások – a működésre, a programok megvalósítására – 14.800 eurót tettek ki. A felügyelőbizottság tartalmas beszámolót terjesztett a közgyűlés elé. Az ügyvitelben hiányosságot nem talált, így kisebb javítási javaslatokkal elfogadásra bocsájtotta.

A tervek között a hagyományos programok szerepelnek elsősorban a megelőzés és a tűzvédelem területén, a versenyeken és a továbbképzéseken való részvétel, valamint a munka folytatása a fiatalokkal.

A közgyűlésen kitüntetések kiosztására is sor került. 70 éves önzetlen munkásságáért elismerésben és jelvényben részesült Nemec József és Marton Ferenc, valamint 60 éves tevékenységéért Kis József és Tivadar István. Emellett további előléptetéseket és elismeréseket osztottak ki több tíz éves tevékenységért, valamint hét új tagot avattak fel, akik előtt idén az operatív tűzoltó-továbbképzés és -vizsga áll. 

Kár, hogy az egyik olyan ritka egyletben, amelyben a közgyűlések a korábbi években magyar nyelven folytak, idén néhány magyar nyelvű felszólalás kivételével az ülést a vezetőség csak szlovén nyelven bonyolította le.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben