kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Pincenavigátor, az innovatív webalkalmazás

pincenav0920Zalai és muravidéki pincészetek kínálatának, a térség kapcsolódó attrakcióinak, szállások és más érdekességek keresésében segít a nemrégiben kifejlesztett www.pincenavigator.hu webalkalmazás. Az új internetes alkalmazás segítségével a látogató önállóan bejárhatja az egyes borturisztikai állomásokat.

Az első lépésben nálunk a Dobronaki község területére lehet ellátogatni. A felhasználókat okostérkép, digitalizált és élményalapú túravonalak segítik a kirándulásban. A magyar borokat pedig egységes adatbázisba sorolják, valamint terveznek egy mobilapplikációt is.

A Pincenavigátor az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország együttműködési program keretében a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Intézet, a Zalai Borút Egyesület (vezető partner) és a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. kivitelezésében valósult meg. A projekt futamideje 2018. július 1-től 2021. június 30-ig tart. Az Interreg-támogatás összege 231 ezer euró.

 

 

A Pincenavigátor projekt Szőlőhegyi piknik programjának célja egy élménylánc kialakítása Zala megyében és Dobronak környékén, valamint a borászatok interaktív bemutatása. A webalkalmazásban egy QR-kóddal ellátott e-pincekártya is igényelhető lesz.  

– Intézetünk a projekt egyedüli szlovéniai partnere. A Szőlőhegyi piknik projekt néhány célját már megvalósítottuk, ilyen például a borkóstoló terem a dobronaki kultúrotthonban. Idén borminősítést és nemzetközi borászati konferenciát szervezünk, s a tavalyihoz hasonlóan a piknik-programmal részt veszünk a vásárokon, rendezvényeken – mondta a térségünkben eddig kevéssé ismertetett projektről Horvat Erzsébet, a dobronaki turisztikai intézet igazgatója. A Pincenavigátor ötletét a zalakarosiak dolgozták ki, s a webfelületre Dobronak is felkerült. A dobronaki intézet már felhívta a turisztikai szereplőket, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Bejelentkezni még mindig lehet, sőt cél az állandó bővítés, frissítés.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben