kele
perec1
garas1
64. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2020. 09. 24.
kiscim3820
 

Minimális veszteség és sikeres szanálás a kórházban

korhaz0920Az elmúlt évi ügyvitelt a Muraszombati Általános Kórház mintegy 200.000 eurós veszteséggel zárta, amivel túlteljesítették a szanálási program előirányzatait. A bevétel tavaly 58,8 millió euró volt.

A tervezett munkaprogramot kevés kivétellel megvalósították, a Szlovén Egészségügyi Biztosító Intézet pedig az egészségügyi szolgáltatásokat öt százalékos áremeléssel fizette ki, ami azonban továbbra sem fedezte az alkalmazottak törvényben előírt béremelésének költségeit – áll a kórház által közzétett sajtóközleményében. Tavaly a kórházi betegellátási napok száma 14 százalékkal magasabb volt a tervezettnél, míg a szakrendelőkben teljesített programok 14 százalékban túllépték a terveket. A sürgősségi központban 670.000 euróval több szolgáltatást végeztek a biztosított fedezetnél. A kiadási oldalon az alkalmazottak bérei jelentették a legnagyobb költségeket.

Az elmúlt évben a kórházban beruházásokra is fordítottak keretet 3,6 millió euró értékben, amelyből 1,9 milliót a kórház saját forrásból, valamint 1,7 milliót az Egészségügyi Minisztérium biztosított. Többek közt új CT-berendezést helyeztek üzembe, korszerűsítették a kórház gyógyszertári részlegét és helyiségeket alakítottak ki a gyermekek korai fejlesztő központjának működéséhez. Idén felújításra kerül a kórház belgyógyászati osztályának pincehelyisége és a dialízis osztály.

 

 

 

MCSi Design