kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Több korosztály látogatja a programjaikat

ifjusagi1020A nőnap előestéjén a Dobronaki Ifjak Szervezete (DISZ) megtartotta éves közgyűlését a helyi művelődési házban. Először az egyesület elnöke, Bogdan Attila köszöntötte az egybegyűlteket, majd a napirend elfogadása és a munkabizottság megválasztása után következtek a beszámolók. Kiderült, hogy a DISZ tavaly összesen 11 rendezvényen vett részt szervezőként, illetve résztvevőként. Ezek közül több programot első ízben szerveztek meg, mint például a FIFA-tornát, a természetismereti napot, amelynek keretében kincsvadászatot bonyolítottak le, valamint a gasztronómiai délutánt, amelyen a helyi nyugdíjasokkal együtt elevenítették fel a disznóvágás hagyományait. A többi projektjük már évek óta sikeresen fut, mint az irodalmi, illetve a történelmi est, valamint a focitorna. Együttműködve Dobronak Községgel és a községi magyar önkormányzattal részt vettek a tisztítóakcióban és a Jakab-napi vásáron is, valamint a Bográcsfeszten Lendván és Mariborban is. Utóbbin a második helyezést érték el.

Ezután következett a pénzügyi beszámoló Horvat David pénztárostól, aki elmondta, hogy a DISZ bevételei főleg pályázatokból származnak; tavaly összesen 5.569 eurót költöttek, az év utolsó napján pedig 352 euró volt a számlájukon.

 

 

A közgyűlés végén Somi Peter bemutatta a 2020-as évi programtervezetet. Az első programjuk a második FIFA-torna lesz jövő szombaton, amelyre várják a jelentkezőket. Nyáron jubilál legnagyobb eseményük, hiszen már 10. alkalommal kerül megrendezésre a focitorna, amely idén július 11-én lesz. Az év második felében szeretnének a természetismereti nap keretein belül egy sportnapot szervezni, valamint ismét lenne irodalmi és történelmi est is, továbbá a gasztronómiai délutánt is mindenképpen meg fogják szervezni.

A Dobronaki Ifjak Szervezete eredményes évet zárt, de szeretnék, ha ez az év még sikeresebb lenne. Ebben biztosan támogatást kapnak mind Dobronak Község, mind a helyi magyar önkormányzat részéről, hiszen a projektjeik jól látogatottak a már nem az ifjúsághoz tartozó korosztály részéről is.

SoPe

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben