kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Az áruház és a zeneiskola energetikai felújítása

energ1020aruFebruár végével a szlovén Infrastrukturális Minisztérium közzétette az Európai Strukturális Alap és a Kohéziós Alap közös kiírását az épületek energetikai felújításának társfinanszírozására. A pályázati keret 21,25 millió euró, lehívása pedig idén, valamint 2021-ben és 2022-ben lehetséges.

Társfinanszírozást a községek tulajdonában és használatában lévő épületek energiatakarékossági felújítására lehet igényelni. A beadványt tehát a községek nyújthatják be. Az első pályázati határidő idén március 30-a, a következő június 15-e, a harmadik szeptember 14-e, a végső határidő pedig november 16-a.

energ1020zene– Lendva Község készül az épületek energetikai felújításáról szóló pályázatra, amelyen szeretne társfinanszírozási eszközökhöz jutni a városközpontban levő régi áruház és a Lendvai Zeneiskola épületének energetikai felújításához – tájékoztattak a községi hivatalban.

Mint megtudtuk, a régi középiskola helyén tervezett pártfogolt-lakások és napközi központ projektjénél viszont még mindig folynak a tulajdonjogi átruházási folyamatok. A község szeretné a programot a köz- és a magánszféra partnerségében kivitelezni, és már kinyilvánította együttműködési szándékát a Szlovén Lakásügyi Alap. Az üresen álló egykori középiskola épülete az Oktatási, Tudományos és Sportminisztérium tulajdonában van, mely már mutatott hajlandóságot az épület tulajdonjogának Lendva Község részére történő átadására.

energ1020kozep– A projekt ütemterve a tulajdonjog-átruházási folyamattól függ, hiszen a község csak akkor kezdheti meg az egyéb aktivitásokat, amikor a tulajdonjog ügye már rendezett. Bízunk benne, hogy az új kormány hivatalba lépésével felgyorsulnak a tulajdonjogi átruházások is – nyilatkozták Lendván.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben